Pojke körde på rådjurskid med elbil

1 av 4
NYHETER

Det hördes ett litet pip från gräset när den fyraårige pojken körde på något med sin lilla elbil i Gävle i helgen. I gräset låg ett nyfött rådjurskid.

Men olyckan fick ett lyckligt slut, skriver Gefle Dagblad.

Det var i lördags eftermiddag som föräldraparet från Gävle var ute på promenad med sin fyraårige pojke, som körde omkring i sin elbil. Plötsligt pep det till från marken, och framför sonens lilla bil hittade föräldrarna det lilla rådjurskidet.

De kunde inte avgöra om djuret var skadat eller inte, och kontaktade därför polisen, som skickade dit eftersöksjägare Karl-Bertil Johansson.

– Kidet låg kvar i gräset. Det såg ut att vara några timmar gammalt. Vanligtvis ska man inte plocka upp ett rådjur, men jag ville undersöka det och kunde konstatera att ingenting var brutet. Förmodligen har pojken kört över kidet utan att träffa det med hjulen, säger han till tidningen, och berättar för GD att han hela tiden hörde att honan höll sig i närheten.

När han åkte förbi några timmar senare var kidet borta.

”Kan kalla det för solskenshistoria”

Hans-Olov Sundström vid polisens djurskydd konstaterar att viltolyckan är av det ovanligare slaget.

– Jag har aldrig varit med om att ett barn kör på ett djur. Men det gick ju bra för alla inblandade, så man kan väl kalla det för en solskenshistoria, säger han till tidningen.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Gävle