Bråk om pengar kan ha legat bakom mord

avSofia Roström Andersson

Mordet var enligt polisen både planerat och brutalt.

Men varför 37-åringen dödades är inte känt.

Nya uppgifter till VLT tyder på att motivet kan vara ett bråk om pengar.

Mordutredningen går framåt. Polisen vet hur 37-åringen, som bodde utanför Västerås, mördades och misstänker nu en man i 30-årsåldern för dådet.

Men varför 37-åringen mördades är inte känt.

Polisen har berättat att det under utredningen kommit fram att 37-åringen var rädd för något en tid före sin död. Mannen hade också försett sina fönster med galler och uppträtt nervöst.

”Bråkade så in i helvete”

Enligt nya uppgifter till Vestmanlands läns tidning var offret och den misstänkte oense om pengar.

Både 37-åringen och den misstänkte mannen hade jobbat som taxichaufförer och ska enligt tidningen ha bråkat om pengar, om vem som var skyldig vem och hur mycket.

Under försommaren ska osämjan ha eskalerat uppger en uppgiftslämnare till tidningen.
– De bråkade så in i helvete, jag visste inte om jag skulle stanna kvar eller dra därifrån. Det var riktigt otäckt, säger en person som befann sig i samma rum, säger personen.

Kan ha flytt landet

Den misstänkte mannen häktades i veckan i sin frånvaro. Polisen tror att han kan ha flytt utomlands och har i och med häktningen möjlighet att söka honom internationellt.

Polisen har tidigare uppgett att flera gärningsmän kan ligga bakom mordet, men vill i nuläget inte kommentera om man har någon ytterligare misstänkt.

37-åringen hittades mördad i sin bostad efter att räddningstjänsten larmats till torpet på grund av en brand. Polisen har sagt att han mördades med trubbigt våld mot bakhuvudet.