Nyheter

Släkting jagas för mord på äldre man

Av: 

Sofia Roström Andersson

Polisens tekniker vid villan.
Polisens tekniker vid villan.

NYHETER

73-åringen hittades i går mördad i sin villa utanför Hallsberg.

Nu jagar polisen den misstänkte gärningsmannen – en nära anhörig till offret.

– Det har gått ut en efterlysning, säger Mats Nylén på Örebropolisen.

Den mördade mannen i Sköllersta i Hallsbergs kommun dog av trubbigt våld, uppger polisen. Vilket tillhygge som använts vill man dock inte säga, inte heller om det tagits i beslag.

Nu pågår jakten på den skyldige.

Oklart motiv

Under gårdagen anhölls en man i sin frånvaro. Han är skäligen misstänkt för mord, den lägre misstankegraden.

– Den anhållne är en yngre man som är nära anhörig till offret, säger Mats Nylén, kommunikationschef på polisen i Örebro län.

Men polisen vet inte var mannen är – nu är han efterlyst i hela Sverige.

– Det gör att vi har hjälp av polis i hela landet och om han till exempel skulle försöka resa ut ur landet och använder sitt pass så ser man att han söks, säger Mats Nylén.

Polisen vill inte uppge vad som kan ligga bakom dådet, om det finns vittnen till mordet eller vad som gör att den unge mannen misstänks för dådet.

– Det handlar om det utredningsarbete som gjorts, både teknisk utredning och förhör med människor runt omkring offret och grannar, säger Mats Nylén.

"Vi jobbar brett"

Åklagaren Sarah Hajslund Hansen var den som under torsdagen fattade beslutet om att mannen skulle anhållas i sin frånvaro.

– Det gjorde jag efter att ha gått igenom utredningen. Jag tycker inte att misstankegraden stärkts nu, men inte att den försvagats heller, säger hon.

– Vi vill hemskt gärna höra honom om detta. Men vi jobbar brett och man kan inte utesluta att det är en annan person eller personer som har gjort det här.

Varken polis eller åklagare vill uttala sig om mannen mördades i villan eller om kroppen flyttats efter dådet.

– Vi har inte kunnat fastställa brottsplatsen. Vi har ganska god koll på var den är, men det är inget vi vill gå ut med, säger Sarah Hajslund Hansen.

Grannarna chockade

Polisen ska bland annat ha beslagtagit en bil under gårdagen, men åklagaren vill inte kommentera varför den skulle vara intressant i utredningen.

Först i går kväll fördes kroppen från villan till rättsmedicin i Linköping för obduktion.

Det var tidigt på torsdagsmorgonen som anhöriga till mannen larmade polisen till villan i Sköllersta där 73-åringen hittades död.

Dagen innan hade grannar sett honom klippa häcken på sin tomt.

– Alla är ju lite uppskakade. Här är väldigt lugnt annars, sa en man som bott granne med den döde mannen och hans fru i 20 år, till Aftonbladet i går.

ANNONS

Köp munskydd, Covid antikroppstester & alcogel och minska risken för smittspridning idag!

Extern länk från Meds

Köp nu

Publisert: