”Chris blev kär vid första ögonkastet”

Madeleine berättar om dejterna, den oväntade graviditeten – och ostsuget

Madeleine kände efter både länge och väl innan hon förstod att Chris O'Neill var mannen i hennes liv.

Annat var det när hon blev gravid.

– Det hände lite snabbt och plötsligt, säger hon i en stor intervju med magasinet Elle.

Elles nya nummer kommer ut den 21 oktober.
Elles nya nummer kommer ut den 21 oktober.

Efter en sommar på resande fot, med bröllop i Stockholm och smekmånad på Seychellerna, är prinsessan Madeleine tillbaka i vardagen på andra sidan Atlanten. Från en prinsessa på vift till en prinsessa i New York.

Det var där hennes nya liv började 2010. Där hon fann tryggheten efter den brutna förlovningen med Jonas Bergström. Där hon gick från kris till Chris, finansmannen med efternamnet O'Neill som hon träffade på en middag med gemensamma svenska vänner.

Tre år senare väntar de barn tillsammans.

– Det är så spännande och vi är så lyckliga, även om det hände lite snabbt och plötsligt. Men hellre det än att man går och planerar och längtar och så kanske ingenting händer, säger Madeleine om graviditeten i en exklusiv intervju i nya numret av Elle.

”Började med en vänskap”

I samband med bröllopet i Stockholm i somras fick det svenska folket stifta närmare bekantskap med Chris O'Neill, men fortfarande är det nog en och annan som är nyfiken på vem den 39-årige prinsessgemålen egentligen är.

– Ja, vem är han? Det undrar nog hela svenska folket. Och hur blev vi kära? Hmm ... Våra svar skiljer sig lite från varandra. Chris säger att han blev kär i mig vid första ögonkastet. Jag tog lite längre tid på mig, säger Madeleine.

För henne började det med en vänskap som med tiden växte till något mer.

– Jag hade precis flyttat till New York och träffade honom genom gemensamma vänner. Chris har en förmåga att få alla omkring sig att må bra. Det gillar jag. Och så är han romantisk. En riktig gentleman. Vi gick på bio och åt middag tillsammans. Var på klassiska dejter.

”Kärleken växte fram”

Redan i augusti 2010 flög Chris till Sverige för att träffa Madeleine i Stockholm, och under ett besök på restaurangen Riche fångades de på bild tillsammans. Men på grund av den nyligen kraschade relationen med Jonas Bergström ville Madeleine att de skulle gå försiktigt fram i början.

– Eftersom jag kom från ett långt förhållande ville jag verkligen ta det lugnt, en dag i sänder. Kärleken växte fram. Jag började inse att jag längtade så otroligt mycket efter honom när han inte var där. Det var så det började för mig. Och det är väl det som är kärlek, när man känner att man inte kan leva utan varandra.

Efter att hon flyttat till New York 2010 började Madeleine snabbt att jobba för välgörenhetsorganisationen World Childhood Foundation, som mamma drottning Silvia startat.

Just nu driver prinsessan det egna projektet Thank you, en Childhood-kampanj som uppmuntrar människor att tacka någon som betytt mycket för dem i livet genom att skicka en låt digitalt.

– Vi kommer att fortsätta att bo i New York tills vidare. Det är New York som Chris arbetar ifrån och jag hoppas att jag ska kunna fortsätta jobba med Thank you när jag har fått barn. Bebisen får väl följa med på möten, helt enkelt, säger Madeleine till Elle.

”Väldigt lycklig”

Elles chefredaktör Hermine Coyet Ohlén, som gjorde intervjun med Madeleine, säger att prinsessan visade upp en helt ny sida av sig själv när de möttes.

– Det märktes på Madeleine att hon var väldigt lycklig. Hon hade precis varit på sin smekmånad och man fattade att hon har gått in i en ny fas. Hon skrattade väldigt mycket.

Hon beskriver prinsessan som klev in på redaktionsgolvet som en ny, mer självsäker version av sig själv.

– Hon verkade så obekymrad om det privata. Det var inga som helst problem att berätta om hur Chris och hon blev kära eller hur kul det ska bli med barnet, säger Hermine Coyet Ohlén.

Madeleine bekräftar att livet har tagit en ny vändning efter att hon gifte sig.

– Jag förväntade mig inte att det skulle kännas annorlunda, men det gör det. Det är en trygghet att vara gift. Nu är vi två. Det är Chris och jag mot världen på något sätt.

Åtminstone fram till i vår, då den lilla familjen väntar tillökning.

Läser ”gravidbok”

På sätt och vis är det kanske tur att Madeleine redan bor i ”staden som aldrig sover”, för särskilt mycket sömn kan hon nog inte räkna med efter förlossningen. I väntan på det nya livet som småbarnsförälder berättar Madeleine att hon läser den amerikanska graviditetsbibeln ”What to expect when you're expecting” av Heidi Murkoff.

– Jag har alltid varit intresserad av biologi och tycker att det är fascinerande att läsa om hur kroppen fungerar och allt som sker inom en när man är gravid. Jag går in och läser vecka för vecka vad som händer under graviditeten. Och förstår varför jag plötsligt är väldigt sugen på ost som jag aldrig äter särskilt mycket av annars.

Fotnot: Nya numret av Elle finns i butik i morgon, den 21 oktober.

Publisert: