Puss och hej då, Mario!

Publicerad 2014-03-22

Giraffer tar farväl av döende djurskötare

Djurskötaren Mario är döende och ville ta farväl av djuren.

Och sista mötet med girafferna blev känslosamt.

– Det var ett väldigt speciellt ögonblick, säger grundaren av organisationen som såg till att mannens önskan gick i uppfyllelse.

54-årige Mario från Nederländerna jobbade på ett zoo i Rotterdam i 25 år och ägnade dagarna åt att städa djurens inhägnader.

Men när han fick cancer tvingades han sluta.

Hjärtskärande möte

Sedan dess har hans tillstånd förvärrats och 54-åringen, som också är förståndshandikappad, har inte länge kvar att leva, skriver brittiska tidningen The Independent.

Hans högsta önskan var att få besöka girafferna på djurparken en sista gång – och den uppfylldes.

Önskeambulansen”, en organisation som hjälper döende personer att uppfylla en sista önskan genom att transportera dem i en specialdesignad ambulans, hjälpte honom att ta sig till djurparken. Liggande i sin sjuksäng rullades Mario, som är så sjuk att han knappt kan röra sig eller prata, sedan in till girafferna.

”Såg att han strålade”

Och det blev ett hjärtskärande möte.

Bilder visar hur djuren trycker sina mular mot honom och pussar honom.

– De här djuren kände igen honom och märkte att han inte mår bra, säger Kees Veldboe, organisationens grundare, till nederländska tidningen Algemeen Dagblad enligt The Independent.

– Det var ett väldigt speciellt ögonblick. Man såg att han strålade.

Flera studier har visat på att djur kan känna av att en människa är sjuk – trots att personen inte har några symptom, skriver The Independent.

Medan han var i djurparken hann Mario också säger hej då till sina tidigare kollegor.