Kjell , 47: Skulle jag vara saknad?...Jättekonstigt

NYHETER

Kjell Jakobsson, 47, stod tills i går på listan över saknade.

Men han och hans familj hade änglavakt – och klarade sig helskinnade från tsunamin.

– Skulle jag vara saknad? Det låter ju jättekonstigt, säger Kjell.

Foto: ÖVERRASKAD Kjell Jakobsson blev överraskad av uppgiften att han skulle vara saknad. – Det låter jättekonstigt, säger Kjell, som är kvar i Thailand.

Kjell Jakobsson var en av de fyra personer som stod på polisens lista som saknade från Vimmerby. Men Kjells familj har hela tiden vetat att Kjell, hustrun Anneli och sonen Fredrik, 16, hade en enorm tur på annandagen. Trots att båten bredvid dem förliste när jättevågen sköljde över Patong Beach och tog alla passagerare med sig, klarade sig Kjell Jakobssons båt och hela dess besättning oskadda.

Ströks först i går

Men först i går ströks Kjell Jakobsson från listan över saknade.

– Det låter ju jättekonstigt. Vi hörde av oss till vår familj direkt efter och jag har inte hört någonting om att jag skulle vara saknad. Vi har ju till och med varit med i en artikel i Vimmerby Tidning. Men det är ju något positivt i allt detta elände att ett namn kan strykas, säger han.

Felet upptäcktes hos polisen i Kalmar först i går då de kollade upp ett av namnen med Vimmerbys socialchef Hans Eriksson.

– Namnet och personnumret stämde inte överens. Personen som hörde till personnumret finns på ett vårdhem och personen som hör till namnet visste vi ju fanns i Thailand, oskadd. Jag har faktiskt ingen aning om hur det här namnet hamnade på listan, säger Hans Eriksson.

Polisen hade ännu inte hunnit ringa till någon i Kjells familj.

– Nej, det hade vi hört, säger Kjell Jakobsson.

Kvar i Thailand

Familjen Jakobsson är fortfarande kvar i Thailand.

– Thailand är lite av ett andra hem. Vi har varit här sju gånger förut och har många thailändska vänner. Så vi har valt att stanna kvar, säger Kjell Jakobsson.

Familjmedlemmarna är oskadda men uppskakade.

– Det har varit hemskt. Vi var ute på en båt när tsunamin kom. Båten bredvid oss välte och alla dog. Vi hade däremot änglavakt och en underbar båtchaufför som lyckades hålla oss säkra, säger Anneli Jakobsson.

Linda Hjertén