Madde har övergett "fina gatan"

NYHETER

Nu shoppar prinsessan på Ikea och i snabbköp

1 av 2 | Foto: koll på kronan Prinsessan Madeleine kommer kanske ihåg reklamen om hur mycket billigare Ikea är än "butiken på fina gatan". Det är i alla fall i det stora möbelvaruhuset hon köper porslin och dukar till nya lyan. Och maten bär hon gärna hem från Vivobutiken.

Madeleine har tröttnat på att kallas för lyxprinsessan. Nu dumpar hon de exklusiva modebutikerna och handlar på H&M och Ikea.

- Vad folk inte fattar är att hon vill vara som en helt vanlig tjej, säger en av vännerna.

Det skrivs ofta om prinsessan Madeleines lyxshopping i modebutikerna runt Stureplan. Hon bär Prada, Gucci och Filippa K. Men nu är det slut med de dyra vanorna.

Fyndar på H&M

Istället söker Madeleine sig till vanliga affärer och gör fynd i H&M:s varuhus i centrala Stockholm. Enligt vänner bär hon lågpriskläder både privat och officiellt.

-Många tror att hon vältrar sig i lyx. Madeleine shoppar visserligen i modebutikerna, men älskar att gå och fynda på H&M, berättar en av hennes vänner.

När Madeleine för några veckor sedan skulle inreda sin nya våning i Hovstallet tog hon bilen till Ikea och köpte porslin och dukar.

Kånkar matkassar

Det blåste rejält om Madeleine när Aftonbladet i höstas avslöjade att hon och prins Carl Philip fick shoppa i några av Stockholms mest lyxiga butiker - utan att betala.

Enligt hovet var det affärerna som insisterade.

-I efterhand insåg Madeleine att det inte var bra. Hon gillar inte rykten om att hon lever lyxliv, berättar vännen.

Madeleine har betonat att hon vill vara så vanlig som möjligt. När hon och pojkvännen Jonas Bergström ska ha en romantisk hemmakväll är det Madde som går på Ica och handlar.

- Hon kånkar på matkassarna som oss andra, avslutar vännen.

Daniel Nyhlén