Ekeroth: Jag ger inga order

NYHETER

I en intervju med TT förnekar Kent Ekeroth att han styr över Avpixlats innehåll.

– Jag ger inga order. Jag har en dialog med dem, säger han.

Riksdagsledamoten Kent Ekeroth har skickat flera mejl till den främlingsfientliga sajten Avpixlat med tydliga uppmaningar. Uppmaningar som tyder på att han i allra högsta grad är inbladad i sajtens verksamhet. Men i en intervju med nyhetsbyrån TT säger han att han inte styr över Avpixlats innehåll.

– Jag hjälper dem med pengar och sedan har jag kontakt med redaktionen när de ska ha hjälp med anonymitetsaspekten, säger Kent Ekeroth.

”Mejlen är uppmaningar”

När TT:s reporter frågar Kent Ekeroth om inte de skickade mejlen tyder på att han är inblandad i redaktionens arbete svarar han nekande.

– De mejlen är uppmaningar att göra saker eller när jag behöver få tag på dem. (...) Jag är inte en del av redaktionen. Sedan har jag kontakter med dem och man har åsikter som alla andra och de framför jag också, säger Kent Ekeroth.

– Det är klart att jag har åsikter om sajten när de skriver dumheter. De har gjort övertramp ibland, det tycker jag också. Men jag har aldrig publicerat något på sajten, fortsätter Ekeroth.

Kommenterar själv

På sin egen hemsida har Kent Ekeroth publicerat ett blogginlägg med anledning av Aftonbladets avslöjande:

"Gammelmedias försök att attackera alternativ media är igång. Som jag skrev i förra inlägget är det inte förvånande – media ogillar när de har ensamrätt på att förmedla information (eller desinformation i många fall)."