”Vi tror på ett generöst Amerika”

Av: Oscar Nelson

Publicerad:
Uppdaterad:

Barack Obamas segertal sammanfattat i punktform:

Det här valet påminde oss att fast resan är lång så har vi kämpat oss tillbaka. Jag vill tacka alla amerikaner som deltog i valet.

Oavsett om ni röstade för första gången eller om ni väntade i kö längs en trottoar, oavsett om ni höll i en Romney skylt eller en Obama skylt så var det viktigast att ni gjorde er röst hörd.

Jag ringde precis Romney och Ryan och gratulerade dem till en lyckad kampanj. Vi slogs hårt, men bara för att vi bryr oss om det här landet.

Jag vill tacka min vän och Amerikas gladaste krigare, den bästa vicepresidenten man kan önska sig, Joe Biden. Och jag hade inte varit den man jag är i dag utan kvinnan som jag valde att gifta med för 20 år sedan. Jag vill säga det här offentligt, jag har aldrig älskat dig mer än ikväll Michelle.

Politiska kampanjer kan verka små och larviga. Jag vet att cyniker säger att politiker bara är för stora egon eller starka intressen, men om ni som säger de fått träffa de människor som dykt upp vid valmöten. Eller de som arbetat med kampanjerna. Skulle ni få se beslutsamheten hos en ung fältarbetare som sliter hårt, få höra stoltheten hos den lokala bilfabriksarbetaren, höra patriotismen hos militären som arbetar sent på nätterna vid telefonerna för att de som kommer hem från utlandstjänst inte ska behöva kämpa för tak över huvudet när de kommer hem. Det är därför vi gör det här. Därför spelar ett val roll.

Det är inte lätt att komma överens i en stor demokrati med över 300 miljoner invånare. Vi har våra egna åsikter och när vi går igenom tuffa tider rör det upp kontroverser och det kommer inte förändras och det ska inte göra det. Våra egna argument är tecken på vår frihet. När vi pratar här ikväll finns det människor som kämpar för rätten att bråka.

Vi tror på ett generöst Amerika och ett tolerant Amerika som är öppet för drömmar för en immigrantdotter som vill studera. Till en fattig ung pojke i Chicago. Till barnet till en möbeltillverkare som vill bli läkare eller ingenjör eller till och med president. Det är den visionen vi delar. Det är den vägen vi måste vandra.

En lång kampanj är nu över. Oavsett om jag fick er röst så har jag lyssnat på er. Och ni har gjort mig till en bättre president. Nu återvänder jag till Vita Huset mer insprirerad än någonsin för framtidens arbete.

Jag pratar inte om önskedrömmar och idealism. Jag har alltid trott att bara så länge vi har modet att fortsätta kämpa för ett Amerika som jag tror att vi kan bygga. Fortsätta att arbeta för jobb och för säkerhet för medelklassen. Om du är villig att jobba hårt spelar det ingen roll om du är svart, eller vit, svart, hispanic gay eller hetero. Du kan lyckas i Amerika om du vill. Jag tror att vi kan fånga den här framtiden. Vi är större än blå och röda stater för vi kommer alltid att vara Amerikas förenta stater. Tack Amerika! Gud välsigna Förenta staterna och gud välsigne dig!

Publicerad: