Sikhisk kvinna charmar nättroll

avErik Melin

NYHETER

Den sikhiska kvinna Balpreet Kaur fotograderades i smyg och blev hånad för sin ansiktsbehåring på nätforumet Reddit.

Hon svarade själv på forumet, lyckades vända diskussionen och möttes av stor respekt.

”Jag grät nästan när jag läste det här. Jag önskar att jag hade en själ som var en fjärdedel så vacker som din”, svarade en användare.

Foto: NY POST
Bilden , och Balpreet Kaurs svar, har blivit omskriven över hela världen.

Balpreet Kaur är student vid universitet i Ohio, USA. Hon är också sikh och tror på att kroppen är helig och måste hållas intakt, skriver SVT.

Hon har därför både skägg och polisonger, något som en användare på nätforumet Reddit tyckte var väldigt roligt.

Han smygfotograferade Balpreet Kaur och la upp bilden på nätet.

Reaktionerna lät inte vänta på sig. Många användare skrev hånfulla kommentarer om Balpreets utseende, hennes kläder och att hon bar turban.

”Kroppen är helig”

Balpreet fick reda på diskussiontråden om bilden på henne via en vän. Hon såg alla kommentarer och bestämde sig för att skriva ett svar.

Hon skrev att hon har full förståelse för att det kan bli förvirring kring om hon är kvinna eller man och att hon inte ser ut som de flesta kvinnor.

”Men jag är sikh och tror på att kroppen är helig och måste hållas intakt. På samma sätt som ett barn inte tackar nej till presenter från sina föräldrar, så tackar inte Sikher nej till den kropp man fått till skänks.”

Balpreet skrev att hon inte brydde sig om hur hennes ansikte såg ut, så länge det pryddes av ett leende och glädje bakom det.

Googla och lär

Hon uppskattade att människor skrivit om henne, både negativt och positivt, då det skänkt henne större förståelse för sig själv och för andra. Balpreet uppmanar också användarna att läsa om USA:s olika religioner.

”Jag uppmanar alla att googla och utvidga sin kunskap om alla de skillnader som finns i det här landet – det ska jag – och skaffa sig bättre förståelse för varandra.”

En stor mängd Redditanvädare charmades av Balpreets vänliga ord.

”Seriöst, jag blev inspirerad. Jag tror vi kan vara överens om att också icke-religiösa skulle må bra av att ta en sida från din bok, tack! =)”, skriver en användare.

En annan skriver att Balpreet är "en av de mest genuina och vackraste människor jag mött i mitt liv. [...] kudos för ditt mod och din livsstil".

Bad om ursäkt

Användaren som ursprungligen lagt upp bilden, european-douchebag, bad om ursäkt i ett inlägg på sidan. Han skriver att han är ledsen för att ha varit så trångsynt, förolämpat sikher och deras kultur och för att ha gett Reddit dålig publicitet.

”Balpreet [...] du är en mycket bättre person än vad jag är, din tro och det du står för är fantastiskt”.

Till New York Daily News säger european-douchebag att Balpreet totalt öppnade ögonen på honom.

– Jag tänkte aldrig på hur hon kände eller vad hon gick igenom. Jag beundrar verkligen hennes tro.