Två skadade i bråk på asylboende i Halmstad

Publicerad 2016-01-20

Två personer skadades i natt under ett storbråk på ett asylboende i Halmstad. De ska ha angripits med ett knivliknande föremål.

– Det är två falanger som har rykt ihop, säger Johan Johansson, vakthavande befäl vid polisen i Halland till Aftonbladet.

En person är gripen misstänkt för dråpförsök.

Bråk utbröt under natten på Migrationsverkets ankomstboende på Arena Hotell i Halmstad. Klockan 01.40 larmades polis och kort därefter anlände patruller och ambulanser till platsen.

Medvetslös och blodig

Minst tre personer uppges ha varit inblandade i bråket. Två ska ha knivskurits, varav en var medvetslös och blödde när polisen kom till platsen.

– Det är en gripen, vi har rubricerat det som försökt till dråp. En är inlagd för tillnyktring och två är anförda till sjukhus. En av dem anförda har ordentliga skador på handen, säger Johan Johansson, vakthavande befäl vid polisen i Halland, till Aftonbladet.

Ingen uppges dock ha livshotande skador.

Två falanger

Vad som orsakade bråket är i nuläget oklart. Polisen har haft svårt att höra vittnen på grund av språkförbistring.

– Just nu håller vi på och reder ut det hela. Det är lite svårt eftersom de inte talar engelska, eller något annat språk än sitt egna.

Enligt Johan Johansson rör det som om ”två falanger” som har rykt ihop.

– Vad det är för falanger och vad som startat de hela har jag ingen aning om. Det här har skett tidigare, men nu gick det överstyr igen.

Följ ämnen i artikeln