Foto: Sofie och Eric bad gästerna skänka pengar till utsatta hundar istället för att köpa present. Foto: Manyooos Photography

Brudparet avböjde presenter – skänkte 15 000 till utsatta hundar

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

"Det känns helt fantastiskt att vår kärlek bidragit till att hjälpa utsatta hundar"

1 av 2 | Foto: Paret beskriver sig som riktiga djurvänner. Foto: Manyooos Photography

När Sofie och Eric Prydz gifte sig tackade de nej till traditionella bröllopspresenter. Istället bad de gästerna att skänka pengar till utsatta hundar.

– Vi ville att vårt bröllop skulle betyda något verkligt, säger Sofie Prydz till Aftonbladet.

Foto: Sofie och Eric bad gästerna skänka pengar till utsatta hundar istället för att köpa present. Foto: Manyooos Photography

Sofie och Eric bor i Los Angeles men valde att gifta sig i Sverige. Till vardags är hon veterinär och han musikproducent och artist – som bland annat gjort världshiten "Call on me".

Inför bröllopet bad de gästerna att inte ta med sig några presenter utan istället skänka pengar till välgörenhetsorganisationen Hundhjälpen.

Mat till 150 hundar

Gåvorna från bröllopsgästerna resulterade i att 15 000 kronor skänktes till behövande hundar, via organisationen.

I ett uppmärksammat facebookinlägg skriver organisationen att pengarna kommer att gå till hundar som lever i hägn. Summan kommer att kunna hålla 150 hundar med näringsrik mat i en hel månad.

– Det var egentligen inte en osjälvisk gest som folk tror. Lika sorgsna som vi känner oss för ett par uppgivna hundögon lika underbart är det att få bidra till att någon får det bättre, säger Sofie Prydz till Aftonbladet och fortsätter:

– Både jag och Eric brinner så otroligt mycket för djuren. Vi har alltid varit riktiga djurvänner.

Adopterat hund från hundhem

Sofie berättar att hon alltid haft en djup kärlek till djur.

– När man bott utomlands och sett hur illa hundarna kan ha det i andra länder känns det ännu viktigare att själv hjälpa till.

Paret har själva adopterat en hund från ett djurhem i USA och Sofie har sedan tidigare en katt som hon räddat från gatan.

Kändes självklart att hjälpa

Inför bröllopet ville paret att ceremonin skulle betyda något extra.

– Det känns helt fantastiskt att vår kärlek bidragit till att hjälpa utsatta hundar. Tusen tack till vänner och familj som skänkte pengar.

Publicerad: