Lazo fick jackpott

NYHETER

"Kollegan trodde inte på mig"

1 av 2 | Foto: Den här gången blev det en dator...

23-åriga rivningsarbetaren från Malung kunde både köpa ny dator och betala tillbaka lån. Jackpotten på Bingo på 20 174 kronor kom som en skänk från ovan.

Lazo, en ung kille från Malung i Dalarna, var ute på jobbet som rivningsarbetare. Han kom hem tillsammans med en kollega, som började rumstera om i köket. Eftersom det var i början av månaden och spelkontot nyladdat, så gick Lazo in till datorn och körde lite Bingo.

Plötsligt fick han jackpott! 20 174 kronor – direkt in på kontot. Kollegan i köket trodde inte det var sant, men Lazo svor åt honom tills han kom och tittade på skärmen.

— Ja, jäklar, då får man gratulera, var kommentaren. Triumf!

Lazo spelar både på Lotto och Joker, men spelar inte på sport. Det intresserar honom inte.

— Då måste man ju hålla koll på lagen, läsa på och sånt.

Bingokontot tankar han på med 3000 kronor när han har fått lön.

— Det räcker ungerfär två och en halv dag, flinar han glatt. Man kör ju på för fullt, det är tur att jag har satt en gräns för mig själv. Det händer ju inte så ofta att man får jackpott…

Inget binder honom vid Malung

23-åriga Lazo är är bara extra timanställd på rivningsföretaget. Den här sommaren har det varit knapert med jobb i vinterorten Malung. Han känner inte att det finns något särskilt som binder honom i den lilla tätorten med knappt 6000 invånare.

Lazo funderar på att ge sig ut i världen. Men då behövs pengar. En vän försöker övertala honom att följa med till Norge för att få ihop ett resekapital.

– Vi får se hur det blir med det.

Vad skulle du göra om du vann 200 000 kronor nästa gång du fick jackpott?

– Då skulle jag vilja resa. Kanske stanna ett par veckor på olika ställen. Eller resa långt bort, Australien eller kanske USA. Jag har bara varit i Finland och Norge tidigare. Norge är i och för sig fint, man kan inte klaga på naturen i alla fall. Men det är inte så spännande…

Den jackpott han vann nu senast gick inte till någon resa. Lazo valde att köpa en dator. Och betala tillbaka ett lån till mamma.

– Men jag har fortsatt spela Bingo. Nästa gång smäller det!

Lina Thorén/MiniMedia