Nyheter

Hallå där...

Av: 

Lisa Olsson

NYHETER

...Emma Marie Andersson...

Din blogg opassande är en av de fem nominerade för Stora Bloggpriset inom kategorin Politik & Samhälle. Grattis!

- Det känns verkligen skitbra. Jag är otroligt stolt och glad över nomineringen.

Berätta om din blogg!

- Jag började blogga rent allmänt om samhällsfrågor för ett par år sedan, men har under det senaste året nischat in mig rätt mycket på integritetsfrågor och problemet med det framväxande kontrollsamhället. Det handlar i princip om opinionsbildning och en geniun önskan om att kunna påverka och informera. Jag vill hemskt gärna sprida kunskap om deltagarkulturen, och försöka nyansera den emellanåt svart-vita rapporteringen om just internet. Jag har mycket hjälp av mina läsare och kommentatorer, såväl som andra bloggare, att utveckla ämnen och kunskap, vilket i sig är ett exempel på just deltagarkultur.

Vilka är dina egna favoritbloggar?

- Blogge är en av mina favoriter faktiskt. Charlotte Wiberg på Kamferdroppar, Mary på Mina Moderata Karameller, Josh på Enligt Min Humla, Anna Troberg, Johanna Sjödin och Johanna Nylander. Var och en av dessa skulle varit värdiga nomineringar för det här priset också.

Vad tror du om din chans att vinna?

- Jag är lite lagom försiktig och nöjer mig med att säga att jag känner mig som en vinnare bara av att blivit nominerad. Vilket är helt sant dessutom.

Kommer du på galan den 2 februari?

- Ja det får jag nog lov att göra. Måste försöka hitta ett par snygga skor som inte tar livet av mig.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på böcker: Fynda semesterns bästa läsning till kampanjpris här!

Shop

Publisert: