Universitet bombat

Israeliskt stridsflyg har raketbeskjutit Islamiska universitet i staden Gaza, en viktig kultursymbol för staden och ett fäste för områdets styrande Hamasrörelse, skriver AFP och Reuters.

Några personskador vållades inte, uppger ögonvittnen vid midnatt natten till måndagen.

Planen avlossade fem raketer mot anläggningen och målet tycks främst ha varit universitetets laboratoriebyggnad mitt i staden. Eldslågor slog ut och rök bolmade ur byggnaden efter träffarna.

– Jag vaknade precis av en jättehög explosion. När jag tittade ut såg jag att det brann vid Islamic university i Gaza city, säger Aftonbladets medarbetare i Gaza, Yahya Hassona.

Han ringde då en vän som bor vid universitet och vännen bekräftade att bomberna slagit ner i universitetets laboratorium.

– Var tjugonde minut hörs nya bombattacker. ingen vågar sig ut på gatorna i kväll. Det är nästan omöjligt att få information om vad som händer för radiostationerna har slutat sända, säger Yahya Hassona.

På håll hörs flygplanen som flyger över Gazaremsan.

Israelerna genomförde under söndagen omfattande flyganfall mot Gazaremsan och dödstalet närmar sig nu 300 människor och dubbelt så många är skadade. Söndagens anfall har förstört att par hundra mål, uppger medier.

Publisert: