Nyheter

Smörj kråset med gås

Av: 

Zendry Svärdkrona

NYHETER

Då var det dags för en av höstens höjdpunkter - Mårtens Gås. Mårtensafton inföll måndagen den 10 november, men fick du inte plats då så har flera av stadens restauranger Mårtens Gås-menyer i en eller två veckor framåt. Nedan hittar du fem av stans Mårtens Gås-menyer.

Stekt gås Hör hösten till!
Stekt gås Hör hösten till!

Stallmästaregården dukar upp för sin klassiska Gåsamiddag 10-12 november. Det bjuds Svartsoppa med krås eller tre sorters lyxcanapéer, nystekt gås med rödkål och glaserat äpple samt skånsk äppelkaka med vaniljsås till efterrätt.

Pris: 650 kronor.

» Läs mer och tyck till om Stallmästaregården

Grand Hotel har en fyrarätters gåsmeny 7-10 november. Det blir Svartsoppa med krås(eller sandwiches), stekt skånegås med rödkål, brysselkål & äpplemos, varm äpplekaka med vaniljsås samt spettekaka till efterrätt.

Pris: 580 kronor.

» Läs mer och tyck till om Grand Hotel

Operakällaren har gåsmiddag 11-12 november. Menyn innehåller bland annat Svartsoppa med krås, stekt gås med confit, spettekaka med hemgjord vaniljglass och skånska äppelkaka.

Pris: 750 kronor.

» Läs mer och tyck till om Operakällaren

Tennstopet kör förstås en egen gåsmiddag med start den 10 november och ungefär två veckor framåt. Svartsoppan, stekt gås och skånsk äppelkakan kan även köpas var för sig om man inte orkar hela menyn.

Pris: 475 kronor.

» Läs mer och tyck till om Tennstopet

Restaurang Ett hundra ett har sin gåsmiddag 10-15 november. Det blir Svartsoppa (alternativt hummersoppa), knaperstekt gås och skånsk äppelkaka.

Pris: 395 kronor exklusive dryck, 595 kronor med vinpaket.

» Läs mer och tyck till om Restaurang Ett hundra ett

Kalle Asplund

Allt om Stockholm

2008-11-07

ANNONS

Köp munskydd, Covid antikroppstester & alcogel och minska risken för smittspridning idag!

Extern länk från Meds

Köp nu

Publisert: