Kvinna våldtogs av sin terapeut

Uppdaterad 2015-03-04 | Publicerad 2015-03-03

Sökte hjälp för ryggproblem
– blev sexuellt utnyttjad

En kvinna med ryggproblem sökte hjälp hos en friskvårdsterapeut men i stället för att ge behandling förgrep sig terapeuten på kvinnan.

Han är nu åtalad för våldtäkt men hävdar själv att kvinnan fick en vanlig behandling.

En värmländsk kvinna hade i höstas problem med sitt bäcken och sin rygg och blev rekommenderad av en vän att besöka en friskvårdsterapeut. Kvinnan bokade tid och kom till lokalen, blev inkallad i ett rum och klädde av sig merparten av sina kläder innan hon lade sig på en brist. Enligt åklagaren var det då övergreppet skedde.

I åtalet som nu väckts skriver åklagaren att den manliga friskvårdsterapeuten på ett otillbörligt sätt utnyttjat kvinnan och att kränkningen är lika allvarlig som en våldtäkt i och med kvinnans utsatta position.

Mannen är därmed misstänkt för våldtäkt alternativt sexuellt utnyttjande. Han nekar till brott och hans ombud säger till Värmlands Folkblad att han bara utförde en behandling.

Finns inspelat samtal

Enligt samma tidning har kvinnan ingående berättat för polisen om hur mannen förgripit sig på henne. Han har å sin sida hävdat att han utfört en helt korrekt behandling sett till de besvär kvinnan sökte hjälp för.

Åklagaren vill bevisa att mannens agerande inte var korrekt och har därför kallat flera expertvittnen till den kommande rättegången. En läkare ska berätta hur en person med rygg- och bäckenproblem ska behandlas för att bevisa att det inte var en vanlig behandling kvinnan fick.

Åklagaren har också åberopat ett inspelat samtal och en SMS-konversation som bevisning. Det ska enligt Värmlands Folkblad styrka att mannen begick den sexuella handlingen med uppsåt.

Rättegångsdatumet är ännu inte fastslaget.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln