Polisen: ”Är ett flertal gärningsmän”

NYHETER

24-åring hittades svårt skadad på gata – dog

1 av 6 | Foto: ”Vi har ännu inte fått en klar bild av händelseförloppet”, sa polisens spaningsledare kommissarie Joakim Jäderstig på en presskonferens.

24-åringen som dödades i Linköping i går var sedan tidigare känd av polisen.

Enligt uppgift ska mannen ha rört sig i gängkretsar.

Polisen söker nu flera gärningsmän – och mordvapnet.

Polisen larmades på tisdagskvällen om ett bråk på Slöjdgatan i stadsdelen Vasastan i Linköping. När den första patrullen kom till platsen anträffades en svårt skadad 24-åring på marken. Poliserna försökte rädda hans liv med hjärt-lungräddning, men förgäves.

Letar efter mordvapen

Redan under tisdagskvällen uppgav polisen att någon form av tillhygge använts, men polisen vill inte berätta mer om hur han dödades.

– Vi har ännu inte fått en klar bild av händelseförloppet. Vi letar fortfarande efter ett eventuellt mordvapen, sa polisens spaningsledare, kommissarie Joakim Jäderstig på en presskonferens under onsdagen.

Samtidigt bekräftade han att 24-åringen, som var hemmahörande i Linköpingsområde, har ett kriminellt förflutet.

– Offret är en för oss känd person sedan tidigare.

Källor uppger för Östgöta Correspondenten att mannen rört sig i gängkretsar, även om han enligt uppgift inte ska ha varit medlem i något gäng. Han har tidigare dömts för bland annat narkotikabrott.

”Han spred glädje”

Samtidigt säger en av mannens kompisar till Aftonbladet att han var den finaste vän man kan önska sig. Hon berättar också att 24-åringen var väldigt omtänksam mot sina nära och kära.
– Han älskade NN (flickvännen) högt över allt annat och gjorde allting för att hon skulle ha det så bra och må så bra som möjligt. Han såg alltid till att hans mamma och syskon hade allting de behövde, fanns alltid bara ett telefonsamtal bort.
Kompisen fortsätter:
– Han hade ett tufft liv men trots det så kämpade han dagligen utan att gnälla. Han spred alltid glädje, fick en alltid på bra humör.

Polisen vet ännu inte varför mannen dödades och Joakim Jäderstig säger att man jobbar brett.

Ännu har ingen misstänkt gripits.

Oklart motiv

Förhör med olika vittnen har hållits och Joakim Jäderstig uppger att polisen söker flera gärningsmän. 

– Vi har fått in förhörsuppgifter på att det är ett flertal gärningsmän, men jag vill inte gå in på hur många, säger han.

Under presskonferensen fick han frågan om polisen nu befarar att någon ska vilja hämnas mordet på 24-åringen.

– Vi vet ju inte riktigt vad som är bakgrunden till det här, vi tittar i alla riktningar. Samtidigt måste vi ta höjd för att det skulle kunna ske eventuella konfrontationer mellan olika grupperingar.

Joakim Jäderstig vill inte kommentera om det ska ha funnits någon hotbild mot 24-åringen.

Brottsplatsen var fortfarande avspärrad på onsdagseftermiddagen. Tekniker har gjort vissa fynd som nu ska analyseras, men vad det är vill Joakim Jäderstig inte säga.

Under onsdagen hölls också förhör med ett flertal personer.

– Och vi knackar dörr i området för att se om vi kan få in ytterligare uppgifter.

ARTIKELN HANDLAR OM

Linköping