Ekeroth attackerad av leende kvinna

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Riksdagsledamoten Kent Ekeroth (SD) som attackerades på en krog i Stockholm berättar att en leende kvinna gick fram till honom:

– Jag lutar mig framåt för att höra det jag trodde hon skulle säga men hon kastar drinken över mig, säger han.

Tipsa | Aftonbladet

Kent Ekeroth (SD).
Kent Ekeroth (SD).

Händelsen inträffade strax före midnatt på krogen Grand Escalier i Sturegallerian, där Ekeroth satt tillsammans med några vänner.

Vittnen på platsen uppger till Expressen att många gäster lämnade restaurangen när Ekeroth anlände. Därefter ska en kvinna gått fram till Ekeroths bord och kastat sin drink över honom.

– Säpo var där väldigt fort och drog henne åt sidan, säger ett ögonvittne till Expressen.

”Var aldrig utsatt för någon fara”

Kent Ekeroth ska ha skyndat sig in på toaletten för att torka av sig. Därefter lämnade han lokalen tillsammans med sina vänner.

I ett mejl till Aftonbladet berättar Ekeroth om nattens drinkdrama. Han skriver att han satt i en soffa med tre andra personer:

"Vi var på väg därifrån och jag hemåt. En leende tjej jag inte känner kommer mot oss. Jag har uppfattningen att hon vill säga något och uppfattar inte henne som fientlig. Jag lutar mig framåt för att höra det jag trodde hon skulle säga men hon kastar drinken över mig/oss. Hon blir därefter omhändertagen av Säpo och vi lämnar stället."

Släpptes efter förhör

Säpo bekräftar att händelsen ägde rum, men säger att Ekeroth aldrig var i någon fara.

– Det gick relativt odramatiskt till, och skyddspersonen var aldrig utsatt för någon fara, säger Sirpa Franzén, presschef på Säpo, till Expressen.

Polisen kallades till platsen och omhändertog kvinnan. En anmälan om ofredande är upprättad. Hon är skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankesgrad. Kvinnan släpptes efter förhör.

Publicerad: