Lars Adaktusson

Lars Adaktusson vill inte bli KD-ledare

Av: 

John Granlund

Ebba Busch Thor tvekar till att tacka ja i frågan om att bli nästa Kd-ledare. Lars Adaktusson har tackat nej
Ebba Busch Thor tvekar till att tacka ja i frågan om att bli nästa Kd-ledare. Lars Adaktusson har tackat nej

NYHETER

EU-parlamentarikern Lars Adaktusson (KD) har länge setts som en möjlig efterträdare till avgående partiledaren Göran Hägglund (KD).

Nu säger det tidigare tv-ankaret nej till uppdraget.

Flera lokalavdelningar har nominerat tidigare tv-ankaret Lars Adaktusson, 59, till att bli nästa KD-ledare efter Göran Hägglunds avgångsbesked tidigare i år.

Men nu tackar Adaktusson nej till uppdraget.

– Det har varit en hel del funderande fram och tillbaka. Jag står till förfogande för uppdrag i parti­styrelsen och presidiet. Men där­emot kommer jag inte att kandidera som partiordförande, Lars Adaktusson till Dagens Nyheter.

Vill inte ge besked

För tidningen uppger han främst sin korta erfarenhet inom Kristdemokraterna som skäl till beskedet. Han nämner också att han inte har "den breda kompetens vad gäller sakpolitiken" som han anser att en partiledare bör besitta.

I och med Lars Adaktussons besked ökar trycket på andra KD-profiler som nämnts i partiledarsammanhang. I går nominerades oppositionsrådet i Uppsala Ebba Busch Thor, 27. Men Thor, som är gravid, tvekar och ville i går inte säga om hon kommer att kandidera eller inte. Andra möjliga kandidater som inte berättat om de är intresserade av partiledarposten än är partisekreteraren Acko Ankarberg Johansson och ekonomisk-politiske talespersonen Jakob Forssmed samt riksdagsgruppledaren Emma Henriksson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Lars Adaktusson

Kristdemokraterna