Knivattacken mot småbarnsmamman i hissen

Tre män åtalade för brutala knivöverfallet på mamman

Av: 

Eric Emanuelsson

NYHETER

Tre män åtalas för det brutala knivöverfallet på en småbarnsmamma i Bredäng i maj i fjol

En 36-årig man misstänkts ha betalat en 24-åring – för att genomföra knivattacken.

Kvinnan blev allvarligt skadad och svävade mellan liv och död.

Den 24-åriga mannen åtalades på onsdagsmorgonen för försök till mord på den 26-åriga småbarnsmamman. Två andra män, 36 och 17 år gamla, åtalas för anstiftan respektive medhjälp till försök till mord.

Trängde sig in

Det brutala överfallet fick stor uppmärksamhet i både Aftonbladets Brottscentralen och i TV3:s Efterlyst. På en övervakningsfilm som Brottscentralen tidigare visat syns det hur en man följer efter mamman till porten vid hennes bostad och tränger sig in genom dörren och in i samma hiss som kvinnan.

Väl i hissen tar mannen fram två knivar och korsar dem framför kvinnans ansikte - innan han går till attack.

– Han hugger henne. Först i axeln, ett hugg som gör stor skada. Sen hugger han henne i magen så att tarmpaketet ramlar ut. När hon böjer sig framåt hugger han henne i ryggen också, sa Jonas Lindberg, kriminalinspektör på enheten för grova brott på polisen i Söderort, tidigare till Aftonbladet.

Lämnade henne blödande

Mannen lämnar sedan kvinnan blödande, och springer nedför trappan och ut genom porten.

Småbarnsmamman skadades mycket allvarligt och hon hade dött, om inte hennes mamma och syster hittat henne i hissen, där hon blödde kraftigt.

Den åtalade 24-åringen erkänner att han tagit fram en kniv för att skrämma kvinnan, men säger sig inte ha knivhuggit henne. 36-åringen förnekar brott medan 17-åringen säger sig ha varit med 24-åringen under samma dag som knivattacken ägde rum.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommardeal - Prova BookBeat gratis i en månad!

BookBeat

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Knivattacken mot småbarnsmamman i hissen

Bredäng

Brott