Arthur mår för bra – operationen inställd

Av: Sebastian Hagberg

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 23 | Foto: FREDRIK LERNERYD

NYHETER

Igår var det meningen att gatuhunden Arthur skulle opereras.

Med kort varsel ställdes dock operationen in av Jordbruksverket. Orsaken: Arthur mår för bra.

– Jag skulle gärna se att han opererades så fort som möjligt, men jag accepterar beslutet, säger ägaren Mikael Lindnord.

Få har kunnat undgå historien om den ecuadorianska gatuhunden Arthur, som slog följe med det svenska VM-laget i multisport i fjol.

Lagmedlemmen Mikael Lindnord stack åt hunden en köttbulle och därefter vägrade Arthur att vika från hans sida.

Det svenska laget påbörjade sen en process för att få Arthur till Sverige, och när han anlände till Arlanda i november väntade ett stort pressuppbåd.

Tänderna är nedslitna

Igår torsdag var tanken att den medtagna Arthur skulle få komma ur sin karantän för att opereras. Men i sista stund sa Jordbruksverket stopp.

– De såren han hade på ryggen har läkt ihop och hans dåliga klo håller på att växa ut. Eftersom han har lagt på sig vikt och inte visar tecken på smärta så tyckte Jordbruksverket att det inte fanns skäl för att bryta karantänen, säger Mikael Lindnord.

Fortfarande återstår dock problemet med Arthurs tänder, som är nedslitna och infekterade. Den operationen får vänta till den 20 mars då Arthur kommer ur karantänen.

– Som hundägare skulle jag vilja ha det gjort så fort som möjligt, men jag förstår hur Jordbruksverket tänker och jag accepterar deras beslut, säger Mikael Lindnord.

”Jag började nästan grina”

Tillsammans med lagkamraten Staffan Björklund var Mikael Lindnord nere i Stockholm för att hälsa på Arthur igår. Och det är en markant skillnad mot den hund som de träffade i Ecuador.

– Han har lagt på sig vikt och hans päls är mycket tjockare. Jag började nästan grina när jag åkte därifrån. Han bara lade sig i mitt knä och myste. Jag har aldrig varit med om en hund som är som han, säger Mikael Lindnord.

Publicerad: