Olika webbläsare samma utseende

NYHETER

På webben finns en massa standarder som är till för att alla webbläsare på alla upptänkliga operativsystem ska kunna visa webbsidor. Det är svårt att formellt uppfylla varje detalj i dessa, men vi gör vårt bästa för att våra sidor ska bli så läsbara som möjligt. Ibland väljer vi också att använda sånt som inte är standard, men som många stora sajter valt att använda ändå.

När vi nu gjort om formen på aftonbladet.se har vi strävat efter att sidorna ska se så lika ut som möjligt, i så många webbläsare som möjligt. Om din webbläsare är hyfsat modern och hanterar JavaScript och Stylesheets (CSS) ska sidorna visas korrekt. Är den lite älder och har svårt med CSS kan sidan få felaktiga typsnitt, men den ska ändå gå att läsa.

Vi har undvikit att använda Java, eftersom vi vet att det ställer till med problem i flera av de webbläsare, som många av er använder.

Det finns skräckversioner i alla webbläsarfamiljer, som har så mycket fel att det inte går att skapa sidor som fungerar i dem. Om du har otur och sitter på en sådan är det bara en sak att göra – uppgradera!

Vi hoppas att våra sidor ser bra ut i din webbläsare. Vi har testat för läsarna här i listan.

Här kan du ladda hem den senaste versionen av din webbläsare:

Mattias Nyman (IT-chef)