Falsklarm om flygplanshaveri – var eld på gård

NYHETER

Förbipasserande tyckte sig se ett plan i Alingsås som betedde sig underligt och som det kom rök ifrån.

Senare kunde Sjö- och flygräddningscentralen bekräfta att det inte var någon fara.

– Samtidigt som ett flygplan gick in för landning tändes en eld på en gård, säger Mats Rinman vid sjö-och flygräddningscentralen vid sjö-och flygräddningscentralen.

Larmet kom in till sjö-och flygräddningscentralen vid 13.10 på lördagen, om ett eventuellt haveri vid ett flygfält norr om Alingsås.

– Det är en förbipasserande som tyckte sig se ett mindre personflyg som uppträdde lite underligt och försvann sedan. Personen ska även ha sett en strimma rök, sade Mats Rinman vid sjö-och flygräddningscentralen tidigare.

Senare visade det sig att det inte rörde sig om något haveri.

– Det var olyckliga omständigheter kan man säga, som man kunde få ihop till att det rörde sig om ett haveri, säger Mats Rinman.

Ett flygplan gick ner för landning på ett flygfält norr om Alingsås. Samtidigt tändes en eld på en gård precis i närheten.

– Dessa två sammanfaller då för farmaren som ett eventuellt haveri. Men det är utrett nu och bekräftat av både räddningstjänst och Sjöfartsverkets helikopter som varit framme på plats, säger Mats Rinman vid sjö- och flygräddningscentralen.