Tjörn drabbat av översvämningar

NYHETER

Under torsdagskvällen har Tjörn drabbats av kraftig nederbörd och översvämmade villor och gator, rapporterar GT.

Enligt tidningen ska räddningstjänsten ha blivit nedringda efter regnkaoset.

– Vi har många samtal som kommer in, allt jag vet är att sex eller sju villor är översvämmade, säger inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Bohuslän till GT.

Foto: Mikael Berglund
Det har regnat kraftigt i Tjörn och flera villor har översvämmats.

Flera områden på Tjörn drabbades under torsdagskvällen av stora översvämningar efter kraftiga skyfall. GT rapporterar att det rör sig om sex eller sju villor som översvämmats, medan GP rapporterar att det rör sig om avsevärt många fler.

– Det går inte att komma fram på flera vägar just nu, och vi har 40 larm om översvämmade villor, säger Jörgen Simonsson, insatsledare vid räddningstjänsten i Södra Bohuslän till GP, som får avbryta samtalet flera gånger på grund av trycket från allmänheten.

Insatsledaren kallar ovädret som drabbat Tjörn för ”fruktansvärda skyfall som kommer i omgångar” och med omfattande översvämningar.

– Räddningstjänsten har fyra styrkor som jobbar parallellt med översvämningarna, säger Jörgen Simonsson.

Enligt GT:s fotograf som är på plats på Tjörn ska en bärgare ha tillkallats efter att flera bilar fastnat i vattnet.

– Vi har uppskattningsvis fyra bilar som försökt köra genom vattnet och fått stopp. Jag misstänker att de fått vatten i motorn, säger han till GT.

Flera timmars jobb kvar

Enligt Göran Andtbacka, räddningschef i beredskap i Södra Bohusläns räddningstjänstförbund, drabbades Tjörn av regnovädret vid halv nio-tiden. Då började även räddningstjänstens telefonlinje att gå varm.

– Nu har regnet avtagit, men det höll på ganska länge. Även om det inte är helt uppehåll så regnar det betydligt mindre nu, säger han till Aftonbladet.

– Men räddningstjänsten kommer behöva jobba i åtminstone ett par timmar till.

SMHI har även utfärdat en klass 1-varning för höga flöden i Hallands län.

ARTIKELN HANDLAR OM