Försäkringschef misstänks: Ska ha våldtagit anställd inför vittnen

NYHETER

En chef på försäkringsbolaget If utreds nu internt.

Mannen misstänks ha våldtagit en anställd inför ögonen på annan personal, skriver Expressen.

– Det som har hänt är fruktansvärt, säger If:s utredningschef Anders Lindstrand till tidningen.

Foto: Jimmy Wixtröm
Ifs huvudkontor.

På det stora försäkringsbolaget If har flera fall av sexism och sexuella trakasserier uppdagats och 2015 fick en chef lämna företaget.

Nu skakas If av en våldtäkt som ska ha begåtts av en chef mot sin anställda – inför ögonen på andra personer under en konferens.

– Uppgifter jag fått i dag är ögonvittnesiakttagelser av en händelse. En internutredning är redan i gång. Grundregeln är att det är polisen som utreder brott. Vi måste bara få ett grepp om det här och om offret är intresserad av att göra en polisanmälan. Vi skulle vilja överlämna våra uppgifter till polisen, säger Anders Lindstrand till Expressen.

Sex eller sju fall

Anders Lindstrand säger att det finns det väldigt stark bevisning eftersom man har något så ovanligt som iakttagelser från personer som faktiskt sett vad som hänt.

Enligt uppgifter till Expressen har företaget sedan tidigare utrett sex eller sju fall av sexuella kränkningar.

Bland annat ska en chef i ett mejl krävt att en anställd skulle skicka honom en nakenbild i helkroppsformat omedelbart.

– Samtliga ärenden har hanterats av oss som arbetsgivare eftersom offren inte själva har orkat gå vidare till polisen. Vi har inte bestämt än om det nya ärendet ska hanteras av oss eller av polis. Oavsett vad så kommer vi att ta vårt ansvar att gå till botten med detta, säger Anders Lindstrand, utredningschef till Expressen.

Så många våldtäkter anmäls varje år 00:34
ARTIKELN HANDLAR OM