God morgon! Det här hände medan du sov

NYHETER

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från natten till söndag den 23 april.

Tre gripna för mordförsök – efter en bilolycka

En bil körde ner i diket i Långshyttan under natten. Två personer som stannade till vid olyckan blev knivhuggna. De tre personer som satt i olycksfordonet har gripits misstänkta för mordförsök.
Läs hela artikeln

Foto: Läsarbild.

Stor industribrand i Falkenberg

Bränder härjade i flera fastigheter på ett industriområde i Falkenberg under natten. Räddningstjänsten ryckte ut med 16 enheter och allmänheten varnades för rökspridning.
Läs hela artikeln

Foto: Andreas Bardell.

”Hade ingen biljett – då högg han medpassagerare”

En man greps misstänkt för att ha knivhuggit en annan man på ett SJ-tåg i Bålsta på lördagskvällen. Vittnen berättar att mannen saknade biljett, blev aggressiv och gick till attack mot medpassagerare.
Läs hela artikeln
Läs också: Charlie, 22, följde efter när den misstänkte försökte fly

Foto: Ed Jones/AFP.

Nordkorea hotar Australien med kärnvapenattack

Australiens utrikesminister Julie Bishop varnade för att nordkoreanska kärnvapen skulle kunna utgöra ett hot för Australien. Nu svarar Nordkorea – med ett hot om just ett kärnvapenanfall.
Läs hela artikeln

Foto: Nikolai Jakobsen.

Emmanuel Macron – största hotet mot Le Pen

PARIS. Han har aldrig blivit vald till något ämbete. Han har gått i alla de fina elitskolorna. Han låter mer som en filosof än en politiker. Ändå är Emmanuel Macron favorit till att vinna det franska presidentvalet.
Läs hela artikeln
Läs också: Wolfgang Hansson om hur Le Pen skulle kunna vinna
TV: Johanna Frändén om hur du påverkas av franska valet

Foto: Pernilla Wahlman.

Adam, 11, samlar in pengar för hjärtsjuke vännen

När 11-årige Adams kompis Jonathan fick ett hjärtfel ville han helst av allt köpa ett nytt hjärta åt honom. För att hjälpa startade han en insamling till Hjärt-Lungfonden.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!