Nyheter

Kvinna död i olycka – man misstänks för brott

Av: 

TT

En man misstänks för flera brott i samband med en allvarlig trafikolycka. Arkivbild.
En man misstänks för flera brott i samband med en allvarlig trafikolycka. Arkivbild.

NYHETER

En förare, en ung man, är misstänkt för vårdslöshet i trafik, vållande till annans död och vållande till kroppsskada i samband med den allvarliga trafikolyckan norr om Hudiksvall.

– Han blev gripen men anhölls inte, utan fick gå efter förhör. Misstankarna kvarstår men han är på fri fot, säger RLC-befäl Pontus Hjelm till helahälsingland.se.

Enligt tidningen var det en personbil och en husbil som frontalkrockade på E4 i höjd med Jättendal på lördagen, varefter ytterligare två bilar körde in i de krockade ekipagen.

En kvinna i 40-årsåldern omkom i olyckan, och fem personer fördes skadade till sjukhus. En av de skadade ska vara ett spädbarn. Det är oklart hur allvarligt skadeläget är.

Den aktuella vägsträckan saknar mittseparation. Trafikverket ska utreda olyckan och i ett första steg kan det bli fråga om sänkt hastighetsbegränsning.

– Vi kommer definitivt att göra en utredning för det gör vi på alla allvarliga olyckor där människor blir allvarligt skadade eller omkomna och vi håller på att se över hur vi kan mittseparera vägarna men det tar tid och därför håller vi på med en översyn av hastigheten för att kunna öka säkerheten”, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket, till SR P4 Gävleborg.

ANNONS EXTERN LÄNK

Dela julkänslan och låt julen blomma – skicka ett blombud med Interflora här!

Interflora

Publisert: