Poliser sköt i Göteborg

Av:  TT

Poliser avlossade skotten i östra Göteborg under onsdagskvällen. Arkivbild.
Poliser avlossade skotten i östra Göteborg under onsdagskvällen. Arkivbild.

En polisinsats mot narkotikahandel ligger bakom onsdagskvällens skottlossning i Lunden i östra Göteborg.

Skotten avlossades av poliser – då de sköt mot en bil som försökte köra på dem.

Det var vid 19-tiden på onsdagen som flera larm om skottlossning kom in till polisen. Genom polisens presstjänst framkom uppgifter om att personer skulle ha flytt platsen i bil och även försökt köra på poliser på plats.

Vid 21-tiden hade bilden klarnat.

Poliser, troligtvis civilt klädda, hade genomfört en spaningsinsats eller utredning gällande narkotikabrott på platsen, mot en eller flera gärningsmän. När poliserna sedan försökte genomföra ett gripande tog det hela en vändning.

– Då kastar de sig in i bilen och kör mot polismännen, som då avlossar sina tjänstevapen. Det är det vittnen ringt in och sagt är en skottlossning – och det är det ju mycket riktigt, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Ingen av poliserna uppges ha skadat sig i samband med händelsen, men försöket att köra på poliserna rubriceras som mordförsök.

Ingen annan har avlossat några vapen i samband med situationen förutom poliserna.

Området spärrades av och polisen har sökt efter gärningsmannen eller gärningsmännen med hjälp av helikopter. Hur många som var inblandade är alltjämt oklart. Ingen är ännu gripen.

– Polismännen vet ju vilka det här är, de har spanat på dem. Det handlar mer om att vi ska hitta dem, säger Stefan Gustafsson.

Publisert: