Vad vill du berätta om klimathotet?

2019 – ett år av smältande isar, brinnande skogar, stigande havsnivåer och höjda temperaturer. 

Men också höjda röster, ett brinnande engagemang och en generation som fått nog av larmrapporter och svarta rubriker. Med Greta Thunberg i spetsen har klimatrörelsen fått ett nytt fäste och en ny plats i historieböckerna. 

En generation som skulle kunna kallas G - för global, grön, gemenskap.

Men något vi lärt oss är att vi inte kan tala om för dagens unga vad de vill läsa om klimathotet. Det är ni som ska tala om för oss vad vi ska skriva om.

Ny klimatsajt

Därför skapar vi en sajt där ni får vara med och påverka vilken journalistik vi ska göra om världens just nu viktigaste fråga. 

Här finns möjligheten att uttrycka oro, ångest och farhågor om den framtid som är er, men som andra generationer har skapat. Här ska också finnas utrymme för förslag på lösningar och plats för förhoppningar och drömmar om en ljusare framtid. 

Under 2019 visade hundratusentals människor att det finns en stark vilja att förändra men framförallt en enorm styrka i den globala gemenskapen. 

Är du under 25 och vill fortsätta påverka? Det vill vi också!

Hundra berättelser

Aftonbladet kommer att publicera hundra berättelser från unga svenskar om klimatet. 

Hur oroad är du? Vilken del av klimatkrisen är viktigast att fokusera på? Vilka lösningar vill du se? Hur ser du på framtiden? Vad har du för budskap till dem som sitter på makten? 

Skriv eller spela in en film och och berätta för oss varför du tycker det är viktigt att fokusera på klimatet. 

Vi behöver namn, ålder, telefonnummer och mejl – men vi publicerar ingenting förrän vi pratat med dig och dina vårdnadshavare (om du är under 18 år).

Publisert: