Polisen vill ha tips om vit kombi som användes vid dödsskjutning

Den vita kombin som polisen nu vill ha tips om.
Den vita kombin som polisen nu vill ha tips om.

En vit kombi användes i skjutningen där en 12-årig flicka sköts till döds, enligt polisen.

Nu släpper de en bild på bilen som fångats av en övervakningskamera vid brottsplatsen.

– Vi är tämligen säkra på att den var inblandad, säger Mats Eriksson, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Polisen söker efter en vit kombi som användes vid dödsskjutningen av en 12-årig flicka i Botyrka i söndags morse. Nu går man ut med en bild på bilen som fångades av en övervakningskamera på brottsplatsen, på parkeringen utanför McDonalds och Shell.

– Ja, vi söker efter den bil som användes vid dödsskjutningen. Vi är tämligen säkra på att den var inblandad, säger Mats Eriksson och fortsätter:

– Vi har tidigare gått ut med att det var en vit bil av kombimodell, nu går vi ut med bilden på bilen som har vissa kännetecken. Vi anser att den här bilen kan kan bidra till utredningen och leda till att vi får in fler tips.

Alla iakttagelser av bilen, oavsett plats och tillfälle, är intressanta.

– Man behöver inte ha sett den vid brottsplatsen. Det kan vara att man iakttagit den någon annanstans, både före och efter brottet. När den åker dit, åker därifrån eller sett den stå någon annanstans, säger Mats Eriksson.

Personer lämnade innan polisen kom

Enligt polisen finns det uppgifter i utredningen som tyder på att personer befann sig på platsen när skjutningen skedde men som hade lämnat den innan polisen kom. De här personerna vill polisen nu få kontakt med.

– Det finns saker som pekar på att det fanns fler personer på plats vid dödsskjutningen, säger Mats Eriksson.

Hur många personer som befann sig på platsen vid skjutningen vill han inte säga något om. Inte heller om eller hur många personer som var på platsen när polisen anlände.

Personer som sett bilen i anslutning till brottsplatsen eller har annan information som kan leda utredningen framåt ombeds höra av sig till polisen på 114 14.

Publisert: