Borstade tänderna när huset exploderade

Boende i Kista: ”Vi är väldigt chockade”

Kiomars stod i badrummet och borstade tänderna. Då smällde det bara till, hela huset skakade och han föll ner på golvet.

– Jag kunde inte höra eller se. Jag landade på golvet och såg bara dimma i hela lägenheten, säger han.

När Kiomars tittade runt såg han att hela badrummet var förstört. Han reste på sig, lyckades ta sig ut från badrummet och sprang till sin dotter och fru för att se att de var inte var skadade. 

– Vi var väldigt chockade och ringde polisen och frågade ”vad händer!?”

Stor förödelse

När de tittade runt i lägenheten såg de att förödelsen var stor. Köket var ”katastrof” och lägenhetens fönster var krossade. 

– När polisen kom och hjälpte oss frågade de om det hade exploderat i vår lägenhet, säger Kiomars som tillsammans med drygt 50 andra grannar evakuerades från sina bostäder på Tönsbergsgatan och fick samlas i en närliggande lokal.

– Vi är väldigt chockade. Vi har ingenstans att bo. Det var så nära mig, man vet vad inte vad som kommer hända nästa gång, säger han. 

Förödelse hemma hos en boende.
Förödelse hemma hos en boende.

Tänker sälja och flytta

Håkan Hyrwall bor 200–300 meter från adressen där en av explosionerna ägde rum. Han låg och sov när hela huset plötsligt vibrerade.

– Jag vaknade upp av att hela sängen skakade. Jag har legat i lumpen och har varit med om explosioner tidigare. Men det här var väldigt kraftigt, säger Håkan som nu inte vill bo kvar i området.

– Jag ska sälja nu. Jag ska inte bo kvar här. Det känns fruktansvärt obehagligt.

”Hade kunnat dö”

En annan boende Aftonbladet pratat med skulle gå och lägga sig men var lite småhungrig så han gick upp och för att bre sig en smörgås. Då hördes en kraftig smäll och han föll till golvet.

– Jag trodde först det var jordbävning. Jag sprang till dörren i bara t-shirt och kalsonger men det var helt mörkt. Jag hörde folk skrika och gråta. Jag fick panik, säger han.

Efter några minuter hördes en explosion till. Hela området skakade.

– Först blev jag riktigt rädd. Nu är jag väldigt trött och ledsen. Jag känner en ilska. Det är hemskt det som har hänt. Man blir deprimerad, det känns som att jag hade kunnat dö.


PODD Varför ökar sprängningarna i Sverige?

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi med Aftonbladets Oisín Cantwell om den senaste tidens sprängningar i Sverige.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE