Siv Jensen

Krismöte i Norges regering efter FRP:s krav

Av: 

TT

Norges statsminister Erna Solberg (Høyre) och finansminister Siv Jensen (Fremskrittspartiet). Arkivbild.
Norges statsminister Erna Solberg (Høyre) och finansminister Siv Jensen (Fremskrittspartiet). Arkivbild.

NYHETER

Norges statsminister Erna Solberg (Høyre) kommer att träffa finansminister Siv Jensen från Fremskrittspartiet (FRP) på måndag för att diskutera en kravlista som FRP lagt fram för att stanna i regeringen.

Jensen har hotat att lämna samarbetet med anledning av att ett beslut om att hämta hem en mamma, som misstänks ha varit ansluten till bland annat IS, och hennes sjuka barn från Syrien. Beslutet har väckt stark kritik inom FRP, kritik som verkar ha tagit Jensen på sängen och fått henne att gå fram med hotet att lämna regeringen.

"Vi har beslutat att hålla ett möte på måndag där Siv Jensen kommer att gå igenom de åtgärder som FRP har flaggat för att de vill presentera", lyder ett gemensamt uttalande från Solberg och Jensen.

Jensen har inte gått in på vilka krav som kan bli aktuella.

– FRP:s ledning arbetar på att ge svar på detta. Jag inte något mer att säga just nu, jag får återkomma till er när jag har något mer att säga, sade hon under fredagen.

De andra regeringspartierna är inte sugna på att omförhandla regeringsunderlaget.

– Det faktum att regeringen hjälper ett sjukt barn med vård kan inte ligga till grund för att FRP ska kunna tvinga igenom en ny kravlista, sade Kristelig Folkepartis ledare Kjell Ingolf Ropstad i torsdags.

ANNONS

Missa inte: De nya muminmuggarna "Gul och Blå" finns nu att köpa hos Cervera!

Extern länk från Cervera

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

FRP-ledare hotar lämna Norges regering

ÄMNEN I ARTIKELN

Siv Jensen

Fremskrittspartiet

Erna Solberg

Norge