Restaurangmordet i Gislaved

Kjäll, 57, försökte stoppa rån – mördades: Ingen gripen

Av: 

Niklas Eriksson

NYHETER

Kjäll Gustafsson, 57, höggs ihjäl när han ingrepp mot maskerade rånare.

Ännu är ingen gärningsman gripen för mordet på restaurangen i Gislaved.

– Arbetsinsatsen är oförändrad. Det hålls förhör dagligen, säger Rickard Finndahl, chef för grova brottenheten i Höglandet.

Lördag den 14 december serverades julbord på hotellrestaurangen i Gislaved. Kjäll Gustafsson och hans sällskap var på plats i restaurangen när två maskerade och knivbeväpnade rånare plötsligt rusar in.

Enligt en anmälan till Arbetsmiljöverket från restaurangen springer de två gärningsmännen in bakom disken och vill att de anställda ska öppna kassan. En anställd blir skuren under rånet och gärningsmännen försöker få tillgång till restaurangens kassaskåp när en gäst griper in – 57-årige Kjäll Gustafsson.

Kjäll blev 57 år gammal.

– Han försökte hjälpa personalen och det var då han blev knivskuren med vad som verkar vara en större kniv, sa Kjälls bror Stefan till Aftonbladet då.

Trots att andra gäster inledde hjärt- och lungräddning gick inte Kjälls liv att rädda.

Nu har det gått drygt två månader sedan Kjäll Gustafsson mördades bland restauranggästerna och ännu är ingen gripen eller anhållen för mordet.

– Vi arbetar vidare med oförändrar arbetsinsats, säger Rickard Finndahl vid polisen i Höglandet.

– Det har hållits tresiffrigt antal förhör och det genomförs förhör dagligen. Vi har tre förshörspatruller som arbetar med ärendet.

Polis på plats efter mordet.

Han berättar också att de fortfarande är försiktiga med att lämna uppgifter om det som hände på restaurangen just eftersom det är många eventuella vittnen som ska höras.

– Det har varit väldigt mycket folk i rörelse och vi har många att höra, därför är vi försiktiga. Vi vill inte färga deras berättelse, säger han.

– Men vi har en god bild av det som hänt.

Rickard Finndahl säger att ärendet berör väldigt många med tanke på att Kjäll dels var en välkänd profil och dels för att han mördats när han försökte stoppa ett rån.

– Det är väldigt många bitar som gör att det berör lite extra, säger han.

Finndahl säger att även om ingen gärningsman är frihetsberövad i nuläget så pågår polisens arbete med att hitta de skyldiga för fullt.

– Det är ett väldigt grundligt pussel vi håller på att lägga, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Rånarna mördade mitt bland gästerna: Fullt kaos

ÄMNEN I ARTIKELN

Restaurangmordet i Gislaved

Gislaved

Halmstad

Mord