Högre temperaturer väntar i veckan

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

För de som har saknat varmt väder kommer nu goda nyheter.

Under veckan väntar nämligen tvåsiffriga plusgrader på flera håll i landet.

– Det kommer in mildare luft från mitten av veckan, säger Therese Gadd, meteorolog på SMHI.

De varmare temperaturerna väntar om bara ett par dagar.

– Från mitten av veckan, från onsdag, ser det ut att bli tvåsiffriga plusgrader i Götaland och möjligen också i södra Svealand, säger Therese Gadd, meteorolog på SMHI, och fortsätter:

– Sedan fortsätter det att vara milt på både torsdag och fredag. Mildluften letar sig då också norrut över landet, så det kan möjligen bli tio plusgrader även längs södra norrlandskusten under torsdag och fredag. På fredag kan det leta sig längre norrut än så.

Varmare väder väntar. Det kan bli ”tvåsiffriga plusgrader” i flera delar av landet.
Foto: TT
Varmare väder väntar. Det kan bli ”tvåsiffriga plusgrader” i flera delar av landet.

”En del solchanser”

Det har varit blåsigt på sina håll under helgen, men även vindarna verkar lugna ner sig under de kommande dagarna.

– Det ser ut som att det kommer bjudas på varierat väder under den kommande tiden. Vi har ett lite lätt snöfall som kan passera över Norrland på onsdag och även på torsdag, men i övrigt finns det en del solchanser i samband med de här höga temperaturerna. Jag kan inte se att det ska bli så värst blåsigt heller, det verkar bli rätt lugna väderförhållanden, säger Therese Gadd.

Goda nyheter inför helgen

I nuläget ser det ut som att det fina vädret håller i sig hela vägen fram till helgen, i alla fall i många delar av landet.

– Det ser ut att bli en del snö framförallt i norrlandsfjällen till helgen, men i övrigt är det fortsatt stabilt och milt med plusgrader i stort sett hela landet. Men prognosen så långt fram är fortfarande väldigt osäker, säger Therese Gadd.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN