Kuba planerar att öppna för turister

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Havannabor köper mango på en gata i Kubas huvudstad. Landets myndigheter har infört krav på att bära munskydd utomhus.
Foto: Ramon Espinosa/AP/TT
Havannabor köper mango på en gata i Kubas huvudstad. Landets myndigheter har infört krav på att bära munskydd utomhus.

Kuba hoppas kunna skaka liv i den för öns ekonomi så viktiga turistindustrin, när landet nu planerar lättnader av coronarestriktionerna.

Ekonomin kommer gradvis att öppnas upp igen under de kommande veckorna, meddelar president Miguel Díaz-Canel. Som en del av det kommer utländska turister att välkomnas. De kommer dock att hänvisas till turistorterna för att begränsa kontakten med lokalbefolkningen, och behöva genomgå hälsokontroller.

I andra delar av landet, liksom den ikoniska huvudstaden Havanna, kommer till en början enbart inhemsk turism tillåtas.

Det kan dock dröja ett tag innan utländska turister kan börja anlända då den internationella flygtrafiken väntas dra i gång först den 1 augusti.

Kuba, med en befolkning på drygt elva miljoner, noterade sina första fall av coronasmitta i mars hos tre italienska turister.

Enligt myndigheterna har man nu utbrottet under kontroll och i torsdags rapporterades endast åtta nya smittfall. Totalt har 2 219 smittade och 84 döda rapporterats på Kuba.

PODD Första färjan avgår i morgon

Läget på Sveriges största ö har varit annorlunda under våren. En del öbor startade grupper i sociala medier och ville registrera alla som kom över med färjan. Den 13:e juni får vi resa runt i landet igen och när regeringen för en dryg vecka sen berättade om det nya läget så kraschade Destination Gotlands sajt. Hur har våren varit på Gotland och vad kommer hända nu när reserestriktionerna hävs? Det här pratar vi om i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE