Så blir midsommarvädret – regn på flera håll

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Södra Sverige ser ut att få regn på midsommarafton. Arkivbild.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Södra Sverige ser ut att få regn på midsommarafton. Arkivbild.

De soliga dagarna ser ut att vara över i slutet på nästa vecka.

Lagom till midsommarhelgen drar ett nederbördsområde in från Danmark och enligt en tidig prognos kan midsommarafton bli en blöt historia i stora delar av södra Sverige.

Städer som Göteborg, Malmö, Kalmar, Jönköping och Norrköping påverkas alla av nederbördsområdet som drar in över landet på fredag.

– Det kommer vara lite regnigt och främst beröra Götaland. Under lördagen sprider det sig till Svealand och fortsätter sedan vidare norrut på söndagen, säger SMHI:s jourhavande meteorolog Ibrahim al-Mausawe.

I Göteborgstrakten bjuder midsommaraftons morgon på uppehållsväder. Regnet ser ut att komma först någon gång efter lunch. På lördagen finns inledningsvis fortsatt risk för skurar.

– Lördagskvällen blir ganska okej med uppehållsväder och söndagen blir bra i Göteborg. Temperaturen är runt 18 grader i samband med regnet och 19–20 grader på söndag, säger al-Mausawe.

Stockholm säkert kort

I Skåne är eventuella regnskurar däremot avgränsade till midsommarafton – enligt SMHI:s prognos blir varken lördag eller söndag regniga.

För den som vill undvika regn på midsommarafton är mellersta och norra Sverige betydligt säkrare kort. I Stockholm blir det visserligen molnigt, men temperaturen spås uppgå till drygt 25 grader.

– Det blir ganska okej väder här. Någon gång under natten till lördag och söndag blir det regn av och till, men temperaturerna är trots det höga, säger Ibrahim al-Mausawe.

"Viss osäkerhet"

Uppehåll på midsommarafton blir det även i län som Dalarna, Västmanland, Jämtland, Västerbotten och Norrbotten.

Samtidigt påpekar Ibrahim al-Mausawe att det fortfarande rör sig om en preliminär prognos som ska tas med en nypa salt.

– Det finns en viss osäkerhet i prognosen, säger han.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN