Värmdö

Sorg efter 12-årige Mahmouds död: ”Behöver få veta vad som hänt”

Av: 

August Håkansson

NYHETER

Mahmoud, 12, försvann i helgen och hittades två dagar senare död i en sjö. Vad som har hänt honom är fortfarande ett mysterium.

– Vi förstår inte händelseförloppet. Vi behöver få veta vad som har hänt, säger Agneta Jonzon, rektor på Farstavikens skola, där Mahmoud var elev.

Runt platsen där Mahmoud hittades hade polisen fram till 11.30 på tisdagen fortfarande stora avspärrningar. Kriminaltekniker arbetade i området under förmiddagen och flera hundpatruller sökte i området.

12-åringen hittades i vattnet i Ösby träsk, nära ett bostadsområde. På stranden finns en brygga.

– Det är inte så många som badar där. Det är mest ett ställe man kan promenera förbi eller så kan man sätta sig på bryggan i kvällssolen, berättar en boende i området.

”Känns otäckt”

Fortfarande är det oklart vad som har hänt Mahmoud.

– Det känns otäckt, det känner vi nog alla. Att vi inte vet vad som har hänt, säger en boende, som inte vill uppge sitt namn.

På tisdagen upprättade kommunen en krisgrupp på Farstavikens skola, där Mahmoud var elev. Inne i entrén fanns ett porträtt uppställt och en bok där elever och andra kunde dela med sig av sina minnen och tankar.

Vädjar om tips

12-åringen anmäldes försvunnen på lördagen och hittades vid 20-tiden på måndagskvällen. Han hade varit på väg till en fotbollsplan vid Ösby skola.

Polisen gick på tisdagen ut med en vädjan till allmänheten om tips. Den som har gjort iakttagelser i området mellan klockan 17–19 på lördagen uppmanas kontakta polisen.

– Vad som har hänt är förfärligt. Vi har en väldigt stor sorg i dag och känner oss alla väldigt förstämda. Våra tankar går naturligtvis till familjen och till Mahmoud förstås, som inte finns kvar hos oss, säger Agneta Jonzon.

”En jättefin människa”

Hon berättar att Mahmoud började på skolan för runt 1,5 år sedan.

– Han var en vanlig pojke som gick i skolan och var glad och lite ledsen ibland, precis som alla. Han tyckte om att vara här. Han var en jättefin människa helt enkelt.

Skolan planerar att anordna en minnesstund när eleverna är tillbaka från sommarlovet den 20 augusti.

– Svårast just nu är att vi inte vet vad som har hänt. Jag tror att människan behöver få kunskap om vad som har skett och det har vi inte ännu. Vi avvaktar polisens utredning och hoppas att de så småningom kommer till ett resultat, säger Agneta Jonzon.


Har du uppgifter om vad som har hänt Mahmoud? Ring polisen på 114 14.

ANNONS

Munskydd, Covidtester och mycket mer till bra priser – och SNABB leverans hem till dörren!

Extern länk från Meds

Köp nu

Publisert:

LÄS VIDARE

Mahmoud, 12, hittad död efter sökinsats

ÄMNEN I ARTIKELN

Värmdö

Försvunna personer