Hallå där...

...Aftonbladets Marcus Leifby, som ska direktrapportera från Nobelfesten.

Marcus Leifby ska direktrapportera från Nobelfesten.
Marcus Leifby ska direktrapportera från Nobelfesten.

Hur kommer den här rapporteringen skilja sig från en rapportering om en fotbollsmatch?

– Jag antar att det inte kommer att hända lika mycket och tyvärr kommer jag inte få sitta med min dator hela tiden. Det är ju en del vett och etikett som inte finns på samma sätt på en fotbollsarena. Men jag kommer inte hantera Nobelpristagarna på något annat sätt än exempelvis en stökig mittback om det skulle hända något.

Är du nervös?

– Det går upp och ner. Jag har haft en molande känsla i magen under dagen idag. Jag har hämtat min frack, putsat lackskorna och hämtat en power bank. Jag har gått in i zonen.

Har du haft frack på dig tidigare?

– Nej, aldrig. Det känns lite konstigt, jag hade föredragit smoking. Men det är gott om fickor på fracken och det är en trygghet att alla kommer att se likadana ut.

Vilken är din relation till Peter Handke?

– Jag har följt nyhetsrapporteringen men inte läst något av honom. Jag är glad att jag inte är Peter Handke. Att jag ska gå på festen som Marcus Leifby och inte som Peter Handke.

Vem vill du dansa med?

– Om Annie Lööf är där kan jag tänka mig att bjuda upp henne. Vi är ju smålänningar båda två. Annars finns det en professor som heter John B. Goodenough. Han är född 1922 och är den äldsta pristagaren någonsin.

Till sist. Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– En god natts sömn och att inte barnen leker med fracken. Sedan också bra käk, alltså god mat och dryck och trevligt sällskap på festen.

Publisert:

LÄS VIDARE