Här är den nya valborgs-pizzan

Av: Claes Olsson

Publicerad:
Uppdaterad:

På sina håll är det eldningsförbud och majbrasor stoppas i flera städer. Men inte i Karlstad. Där är det fritt fram att elda såväl brasa som pizza.

Nu är valborgs-pizzan här! På Kroppkärrs pizzeria i Karlstad har man tagit fram en pizza för den som inte kan leva utan majbrasa. Grunden är parmaskinka, sparris och färsk vitlök som monteras ihop för att likna valborgsmässoelden. Sedan tänds den på.

1 av 2 | Foto: Kroppkärrs pizzeria
Pizzerian jobbar ständigt med att ta fram nya rätter.

”Många fotade och filmade”

– Det var en kund som kom hit och frågade om vi inte skulle hitta på något speciellt på valborg. Vi brukar göra konstiga pizzor på midsommar och inför jul. Jag sa okej och frågade vad hon tycker om, säger pizzeriaägaren Metin Kizil.

Därefter utformade han skapelsen efter hennes önskemål. Men den som vill beställa valborgs-pizzan får givetvis välja ingredienser själv, utöver själva grunden.

– Det var många som tyckte det var spännande när jag tände eld på sparrisen. Många fotade och filmade, säger Metin Kizil.

Pizzasugna måste skynda sig

Kroppkärrs pizzeria har tidigare varit experimentella i sin matlagning. Inför julen 2017 lanserade de en lussekebab. En lussekatt med kebab alltså.

Den som känner ett sug efter valborgs-pizzan måste dock vara snabb. Den serveras nämligen bara på valborg och första maj.

Publicerad:

LÄS VIDARE