23 saknas fortfarande efter lavinen i Italien

Av: Helena Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Totalt 23 personer saknas fortfarande efter den stora lavinen som träffade ett hotell i Italien, enligt lokala medier skriver AFP.

Detta ska vara den första officiella siffran på antalet saknade efter lavinen.

1 av 15

Det är en lista på registrerade och oregistrerade gäster samt personal på det Hotel Rigopiano som drabbades svårt av lavinen som rasade i onsdags i italienska Abruzzoregionen.

Lokala mynoidgheter har kunnat samla information om gäster som var både registrerade och oregistrerade och även personal som ska ha varit på hotellet när lavinen träffade hotellet.

Orsaken till lavinen var tidigare jordskred i området.

Tidigare rapporter från myndigheterna har angett att det skulle vara mellan elva och 20 personer som skulle ha saknats.

Hittills har fem kroppar hittats och elva överlevande räddats efter olyckan, skriver AFP.

Tiden börjar rinna ut för räddningsaktionen. Det har snart gått tre dygn sedan olyckan, det som finns kvar av byggnaden kan rasa samman ytterligare och inte minst den rådande kylan är en kritisk faktor för eventuella överlevande som finns kvar under bråten. Men räddningsarbetet uppges fortgå oförtrutet.

– Det finns fortfarande hopp, för även om det inte hörs några röster mer så kan det finnas människor som sitter fast bakom en cementvägg och då går det inte att höra dem, säger Enrica Centi, taleskvinna för räddningsstyrkan.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN