Trumps mc-gäng ska stoppa demonstranter

1 av 4 | Foto: AP
NYHETER

Polisen är orolig för våldsamheter mellan aktivister och Trump-supportrar när Donald Trump svärs in som president.

Nu planerar mc-gänget ”Bikers for Trump” att sluta upp för att skydda supportrarna.

– Vi är beredda att bilda en ”vägg av kött”, säger grundare Chris Cox.

När Donald Trump på fredag svärs in som USA:s 45:e president väntas stora mängder anhängare samlas i Washington – men också rekordmånga demonstranter.

Nu ska mc-gänget ”Bikers for Trump” åka dit och gänget är beredda att bilda en ”vägg av kött” för att skydda presidenten och hans anhängare.

– Motorcyklisterna är verkligen vana att vara många och vi är beredda att bilda en vägg av kött, säger Chris Cox, grundare av organisationen till Fox News.

Fungerar som ”backup” åt polisen

Mc-gänget ser sig som en civil säkerhetsstyrka med uppgift att patrullera på Trumps event. Därför kommer nu tusentals motorcyklister från hela landet att sluta upp i Washington för att förhindra att våld eller annat ska gå fel under arrangemanget – som att Trump inte skulle få prata till punkt – och tänker fungera som en ”backup åt polisen”.

– Vi räknar med en fest här. Vi räknar inte med några problem. Vi har en strikt uppförandekod där vi inte tolererar våld, säger Chris Cox.

– Basen i mc-gruppen är krigsveteraner. Så det här är killar som är vana att inte backa. Men du kommer definitivt inte att se några motorcyklister skrika, förstöra privat egendom eller döda poliser.

Därför stöttar de Trump

Att ”Bikers for Trump” stöttar den tillträdande presidenten menar de beror på att han inte är någon politiker, men också för att Trump är frispråkig gällande de frågor som berör dem mest.

– Motorcyklisterna letade efter någon som skulle stå upp och kalla saker vid sitt rätta namn, säger han.

Han förtydligar att gruppen gillar att Trump tar upp frågorna om illegal invandring och att den politiken måste ändras i detta nu, rapporterar Fox News.