Två män anhållna – höll tonårsflickor fångna i bostad, enligt uppgift

Polisen larmades till en bostad i Falkenberg.
Polisen larmades till en bostad i Falkenberg.

En tonårsflicka i Falkenberg bad förbipasserande om hjälp att larma polisen – hon och hennes vänner hade hållits fångna i en lägenhet, enligt uppgift till Aftonbladet.

Nu har två män i 30-årsåldern anhållits misstänkta för människorov och grov våldtäkt.

På fredagen stormade polisen en lägenhet i Falkenberg i södra Sverige efter larm från allmänheten om två tonårsflickor som hölls kidnappade i bostaden.

Enligt uppgifter till Aftonbladet var det en tredje tonårsflicka som också hållits instängd mot sin vilja, men som lyckades rymma från lägenheten strax efter lunch på fredagen. Barfota sprang hon från bostaden till personer som befann sig i området som sedan kunde larma polisen.

– De båda männen är anhållna misstänkta på sannolika skäl för frihetsberövande. En av männen är även misstänkt för grov våldtäkt, säger Annika Collin, pressansvarig vid Åklagarmyndigheten.

Vittnen: Polis med dragna vapen och hundpatrull

Enligt vittnen till polisinsatsen ska ett stort antal poliser med dragna vapen och en hundpatrull ha stormat lägenheten. Ambulans ska även ha kallats till platsen, rapporterar  Hallands nyheter.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska de tre flickorna ha drogats och hållits kvar i lägenheten mot sin vilja.

De anhållna männen är båda i 30-årsåldern och är sedan tidigare dömda för narkotikabrott.

2019 dömdes även en av männen till 8 månader fängelse för misshandel. Mannen är också dömd för bland annat stöld och brott mot knivlagen.

– Polisen ska genomföra en teknisk undersökning på platsen. Vi ska också hålla förhör med vittnen och målsägande. Mer än så kan jag tyvärr inte berätta, säger Annika Collin.

Publisert: