Svenska camparna flydde lågorna på Rivieran

NYHETER

Mitt i natten blev Sven-Erik och Susie väckta av de franska räddningstjänsten.

Skogsbrandens lågor hade slickat sig närmre parets tält på campingplatsen i Le Lavandou på Rivieran. De lämnade all packning, tog med sig hunden Bella och stack i bilen.

– Hela himlen var röd ovanför oss. Vi pös iväg illa kvickt, säger Sven-Erik till Aftonbladet.

1 av 8 | Foto: Sven-Erik Boström.
Sven-Erik och Susie Boström. I bakgrunden skymtas flatcoated retriever-blandningen Bella.

– Det brinner över hela jävla berget. Det är helt öppna lågor över hela bergskammen, säger Sven-Erik Boström till Aftonbladet.

Han, frun Susie och hunden Bella bor vanligtvis i Kållered utanför Göteborg. Nu är de på semester och campar på Franska rivieran. De hade slagit upp sitt tält på en campingplats vid Le Lavandou, någon mil från Saint-Tropez.

Väcktes av brandmän

Vid 03.30 på morgonen blev de väckta av brandmän som sa att de var tvungna att evakuera – skogsbranden närmade sig i oroväckande hastighet.

– Hela himlen var röd ovanför oss. Det ryker något enormt, vet du. Vi lämnade alltihop, tältet och sovsäckarna, packningen med massor med grejer. Kylskåp och alltihop, säger Sven-Erik.

”Folk lämnade campingvagnar”

Alla på campingplatsen uppmanades att gå ner från bergsslänten till en skola i närheten. Bommen in på området var låst för att det inte skulle bli trafikkaos om gästerna skulle åka därifrån samtidigt. Men makarna Boström hade sin bil utanför campingen och kunde köra iväg.

– Vi pös iväg illa kvickt, säger Sven-Erik.

– Vi har ett stort fyrmannatält. Men folk lämnade campingvagnar och allt. Jag vet inte hur det ska gå.

Planen var att åka hem till Göteborg först på fredag. Tidigt på onsdagsmorgonen har Sven-Erik och Susie inte gjort någon ny plan.

ARTIKELN HANDLAR OM