Barn hittade halshuggen hund

Foto: Google Maps
Strömbron i Motala.
NYHETER

Två barn i tioårsåldern hittade en hund vars huvud avlägsnats från kroppen.

Det här är det tredje fallet i Motala under våren där ett djur påträffats halshugget, skriver MVT.

Enligt ett vittne gjorde två barn i tioårsåldern en makaber upptäckt på lördagskvällen. Vid strandkanten nära gamla strömbron i Motala i Östergötland hittade de en hundkropp utan huvud.

– De berättade att de hade lekt i närheten och sett något som de trodde var en död fisk, säger vittnet till MVT.

Polis tillkallades och när de kom till platsen kunde de konstatera att hundens huvud hade avlägsnats från kroppen. En anmälan om djurplågeri har nu upprättats.

Vilken hundras det rör sig om är oklart men det ska vara en korthårig hund med vita och svarta inslag i pälsen. Vems hunden är vet inte polisen i nuläget, skriver MVT.

”Hans ögon var utdragna”

Det här är det tredje fallet under våren där djur har hittats med huvudet avlägsnat från kroppen i Motala. I de två tidigare fallen rörde det sig om två katter. En av katterna tillhörde Sandra Lukacevic. Hennes katt Simons huvud hittades på en gravplats – men kroppen påträffades aldrig.

– När jag väl fattade vad som hänt fick jag en massa scenarion i huvudet om vad den här människan gjort med Simon. Hans ögon var utdragna, sa hon tidigare till Aftonbladet.

”Inte ett normalt beteende”

Polisen kan inte säga om de tre händelserna hör ihop men de har öppnat upp för diskussion. Polisen ska bli mer noggrann med att dokumentera djurens skador, enligt stationsbefälet Thomas Ericsson.

– Detta för att se om det kan finnas likheter i hur skadorna uppstått. Det är viktigt att hitta ett tillvägagångssätt, säger han till MVT och och fortsätter:

– Det är lite makabert att någon gör på det här sättet och man undrar vad det är för människa. Det är inte ett normalt beteende på långa vägar. Det är min uppfattning,

ARTIKELN HANDLAR OM

Motala