Rådjuret gick till attack mot Estrella

Katten Estrella blockerade envist rådjurets väg genom Ulrika Anderssons trädgård. Då fick rådjuret nog – och gick till attack.

– Hon flög en halvmeter upp i luften, säger Ulrika.

En tidig morgon förra veckan blev Ulrika Andersson, 44, från Norrahammar vittne till ett dramatiskt händelseförlopp ute i trädgården. Den sjuåriga katten Estrella satt som vanligt och solade i gräset när en råbock plötsligt kom gående över gården. Katten satt i dess väg och vägrade envist att fytta sig. Det uppskattades inte av den hornkrönte vandraren.

”Är lite udda sådär”

– Hon satt i vägen, de brukar gå förbi precis där hon satt. De började titta på varandra, och plötsligt gick han till attack mot henne. Hon flög en halvmeter upp i luften, säger Ulrika.

När väghindret väl flyttat sig strosade råbocken lugnt vidare, nosade runt lite i trädgården och gick sedan sin väg. Estrella, som snabbt sprungit från platsen efter den oväntade attacken, letade sig så småningom in i huset igen – både oskadd och obrydd.

– Hon är lite udda sådär. Hon begrep nog inte att hon skulle flytta sig utan satt lugnt kvar och tittade på honom. Och då blev han irriterad på henne. Hon flyttar sig inte om vi kommer med bilen heller, säger Ulrika.

Ovanligt motiv

Hon berättar att rådjur ofta rör sig över deras gård, där de bott i 17 år. Detta är dock första gången hon har sett dem hamna i drabbning med någon av katterna.

– Det är nog något gammalt. Skogen är inte nära men ändå har de ett speciellt stråk som de går på. Men tidigare har de bara lullat förbi här, det har inte hänt något mer dramatiskt än att de legat i rabatten ibland när vi kommit hem, säger hon.

Ulrika är mest överraskad över att hon råkade titta ut genom fönstret precis innan rådjuret attackerade – och att hon hann fotografera det.

– Jag fotar mycket naturbilder, men de motiven finns ju många gånger. Vattendroppar är roliga att fota, men det motivet finns ju i mängd. Det här motivet finns inte mer. Det är ju inte som att man tar den bilden igen imorgon, säger hon.

Publisert: