Bamse, 7, försvann – på Gardermoen

Av: Dennis Jörnmark Callstam

Publicerad:
Hunden Bamse försvann på Gardermoen.
Foto: Privat
Hunden Bamse försvann på Gardermoen.

När Heidi och Melika väntade vid bagagebandet efter Spanien-semestern kom en tom bur åkandes. Hunden Bamse var försvunnen.

– Det var tragiskt att se, säger Heidi till Verdens Gang.

Strax efter midnatt under natten till fredagen landade Heidi Haanstad och hennes dotter Melika i Oslo efter en semester i spanska Alicante. Med sig till solen hade de haft hunden Bamse, 7, en chihuahua. Buren med hunden inuti hade checkats in i Spanien.

Men väl framme på Gardermoen tycktes den aldrig dyka upp. Efter ett tag fick familjen motta chockbeskedet: hunden var försvunnen. Tre och en halv timme efter landning dök så en tom bur upp på bagagebandet.

– Det var tragiskt att se, säger Heidi Haanstad till Verdens Gang.

”Vände ryggen till”

Flygbolaget SAS och vaktbolaget Nokas började leta efter hunden. Bamse har ett chip, men Melika berättar att han försvinner så fort de okända personerna kommer nära honom.

– Det tog timmar innan jag fick klarhet att själv gå ut och leta efter hunden på området, säger hon.

Heidi Haanstad säger att buren kontrollerades vid incheckning i Spanien, och definitivt inte var trasig. Hon tror att Bamses bur gått upp i samband med att han bars ut från flyget.

– Rutinen är att hundarna transporteras på en vagn efter att de lossats från planet. Den här hunden försvann i det lilla tidsfönstret när bagagehanterarna vände ryggen till för att hämta en vagn, säger Tonje Sund, presskontakt på SAS, till VG.

Fortsätter söka hunden

Polisen vid Gardermoen bekräftar för VG att hunden observerats utanför staketen på flygplatsen, och att ingen aktion från polisens sida pågår i nuläget.

Tonje Sund säger att SAS kommer att kontakta hundens ägare. Jakten på Bamse – med värmesökande kameror – fortsätter under lördagen.

– Det här är naturligtvis en väldigt tråkig händelse. Men fokus nu ligger på att hitta hunden, säger Sund.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN