CNN

14-åring laddade mobil i badkar – dog av elchock

Av: 

Jonna Claesson

NYHETER

"När du använder en förlängningssladd så att du kan ansluta telefonen medan du är i badet", skrev Madison Coe, 14, till en kompis. Det är det sista någon hörde från henne innan hon fick en elchock och dog, skriver CNN.

Madison Coe, 14, från Texas, tog sig ett bad innan hon skulle gå och lägga sig. Med sig in i badrummet hade hon sin telefon, laddare och en förlängningssladd. Allt för att kunna ladda mobilen samtidigt som hon använde den i badkaret.

Hon tog ett foto av sin installation och skickade det i ett meddelande med texten "När du använder en förlängningssladd så att du kan ansluta telefonen medan du är i badet", till en kompis.

Det var det sista någon hörde från henne. Polisens talesman David Miranda sa att hon dött av en elektrisk chock i badkaret och att meddelandet hade skickats bara en timme innan hon avled.

– Hon hade sin telefon ansluten till förlängningssladden som var vid badkaret. Vi hade alla suttit där med våra telefoner och spelat våra spel, säger Felisha Owens, Coes styvmor, till CNN.

”Brännmärke på handen”

Först trodde polisen att det i själva verket var flickans telefon som hade hamnat i vattnet, men enligt förundersökningen så var aldrig själva mobilen i kontakt med något vatten. Däremot var flickans telefon ansluten till en laddare som var ansluten till en förlängningssladd som i sin tur var ansluten till ett ickejordat vägguttag. Och även om Madison var försiktig med alla kablar var hon inte medveten om slitningar som fanns på förlängningssladden och har förmodligen vidrört den när hon legat i badkaret.

– Det var ett brännmärke på hennes hand, handen som skulle ha tagit telefonen, sa hennes mormor Donna O'Guinn till CNN.

Nu har hennes familj släppt flickans textmeddelande i hopp om att förebygga liknande olyckor samt öka medvetenheten om farorna med kombinationen av vatten, el och bärbar elektronik.

Madisons styvmor berättade för CNN att hon hoppas på att andra kommer att lära sig av tragedin.

– Badrummet är en plats för duschar och personlig tid, och din telefon hör inte hemma i badrummet. El och vatten går inte ihop. Allt som krävs är en droppe, säger hon.

ANNONS EXTERN LÄNK

Fixa vita tänder hemma på 30 minuter – köp startkit här

Dentway

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

CNN

David Miranda

New Mexico