Trollhättan

Ny storbrand i Trollhättan – polisen utreder gängkoppling

Av: 

Josefine Karlsson

Jamshid Jamshidi

NYHETER

I början av juni satte gängkriminella brand på flera platser i Trollhättan.

Nu utreder polisen om gårdagens storbrand är en ”markering” från ett kriminellt nätverk, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– Vi jobbar utifrån flera teorier, säger jourhavande förundersökningsledare Gittan Carlsson.

Klockan 17.34 på fredagen larmades polis och räddningstjänst till Karltorpsvägen i Trollhättan. Flera tomma bostäder brann med öppna lågor.

Den brandhärjade byggnaden, som tidigare hade rymt 16 studentlägenheter, var rivningsfärdig och stod tom. Räddningstjänsten bedömde att den inte gick att rädda.

Polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand.

– Vi har inte några frihetsberövade. Vi jobbar aktivt med ärendet men jag kan inte ge så många kommentarer i nuläget om hur vi arbetar, säger polisens jourhavande förundersökningsledare Gittan Carlsson.

”Inte låst oss i någon riktning”

Polisen misstänker att branden är en ”markering” eller en ”styrkedemonstration” av ett kriminellt nätverk, enligt uppgifter till Aftonbladet. Polisen har säkrat övervakningsfilm som visar flera personer, varav två av dem bedöms ha koppling till det lokala gänget.

Räddningstjänst bevakar branden.

– I nuläget har vi inte låst oss i någon riktning. Givetvis är vi medvetna om att det brann för inte så längesedan och vi funderar över om det kan finnas samband men det är inget vi slagit fast. Vi jobbar utifrån flera teorier och utreder vad som hänt och om det ligger brott bakom, säger Gittan Carlsson.

Uppgift: tidigare bränder en hämndattack

I början av juni larmades polis och räddningstjänst om fem bränder inom loppet av några minuter i Trollhättan och ytterligare en brand några timmar senare. Totalt förstördes ett parkeringshus, ett övergivet radhus och 34 bilar.

Enligt uppgifter till Aftonbladet arbetar polisen utifrån teorin att de bränderna var en hämndattack från ett kriminellt nätverk i staden efter ett gripande av en ung man som ingick i gänget. Polisen uppgav dagen efter brandkaoset att man arbetat hårt mot gängen, men bekräftade då inte någon koppling till bränderna.

– Vi kan misstänka att det är samordnat och synkat, vilket naturligtvis är allvarligt. Vi har lyckligtvis klarat oss utan att personer kommit till skada, sa Jenny Wester, lokalpolisområdeschef i östra Fyrbodal, dagen efter bränderna.

ANNONS

Missa inte: De nya muminmuggarna "Gul och Blå" finns nu att köpa hos Cervera!

Extern länk från Cervera

Köp här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Trollhättan

LÄS VIDARE

Uppgifter: Brandkaoset tros vara hämnd för gripande av ung man

ÄMNEN I ARTIKELN

Trollhättan

Polisen

Bränder