USA: Pojke sköts ihjäl med 18 skott

Av:  TT-AP

Philadelphias polischef Danielle Outlaw. Arkivbild.
Philadelphias polischef Danielle Outlaw. Arkivbild.

En 14-årig pojke i Philadelphia i USA har skjutits ihjäl med 18 skott, meddelar polisen.

Händelsen inträffade i måndags kväll då pojken väntade på en buss för att åka hem.

Två okända gärningsmän ska då ha dykt upp och avlossat minst 36 skott, uppger Philadelphiapolisen i en skriftlig rapport om händelsen.

I rapporten framgår att 18 skott träffade pojken och att han kort därpå fördes till lokalt sjukhus där han förklarades död.

Ingen har gripits för mordet och på tisdagsmorgonen hade polisen, enligt rapporten, inte funnit något motiv bakom den brutala skjutningen.

Men det uppges finnas gott om vittnen eftersom skjutningen inträffade invid ett välbesökt apotek och händelsen i alla fall delvis filmats av övervakningskameror. Två personer ”av intresse” har förhörts, men inga gripanden hade gjorts på tisdagen.

Hittills i år har 508 mord registrerats i Philadelphia. Av dessa har mer än 30 av offren varit under 18 år.

”Tidigare i dag förlorade vi ännu en ung människas liv på grund av meningslöst skjutvapenvåld”, sade Philadelphias polischef Danielle Outlaw i ett skriftligt uttalande i måndags.

”Mitt hjärta sörjer offren, deras familjer och den här staden. Även om vi inte kan få tillbaka dem vi har förlorat, så kommer Philadelphiapolisen att se till att dessa fall blir fullständigt utredda så att offren och deras familjer får rättvisa och ett avslut”, fortsatte hon.

Publisert: